VRAGEN OVER HYPNOSE:

 

Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van geconcentreerde aandacht waarbij je eigen realiteit, doormiddel van suggestie, verandert.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Hypnose werkt zeer snel vergeleken gedrags – en psychotherapie. Daarom is het behandelingstraject kortdurig.

Kan ik worden gehypnotiseerd?

Ja! Vrijwel iedereen kan worden gehypnotiseerd als je dit zelf wilt en de juiste attitude gebruikt. Bekijk mijn video opname of doe de hypnose test die je optimaal voorbereid!

Kan ik iets in hypnose doen wat ik niet wil?

Nee. Dat is één van de meest voorkomende misverstanden over hypnose. Niemand zal iets doen wat in strijd is met je eigen morele of ethische overtuiging.

Verlies ik de controle tijdens de sessie?

Veel van mijn cliënten ondergaan succesvol mijn behandeling omdat ze ongewenste patronen in hun denken, voelen en gedrag willen doorbreken. Vaak is men de controle al, voordat de sessie start, kwijt en is het mijn missie om in hypnose jouw de controle terug te geven.

Kan ik iets in hypnose zeggen wat ik liever voor mij wil houden?

Nee. Veel mensen denken dat ze hun controle verliezen of uit handen geven. Tijdens mijn behandeling heb jij juist controle over het invullen van je nieuwe wensen en werkelijkheid. Het prijsgeven van diepliggende geheimen zal niet gebeuren.

Kan ik mij na afloop herinneren wat er is gezegd?

Ja. Je zult alles horen, voelen en ervaren. Heel intens en levendig. Vergeten is nooit goed omdat je anders opnieuw dezelfde fouten zult maken. Het kan zijn dat sommige dingen niet bewust worden opgeslagen. Dit kan komen door de diepte van je ontspanning en focus.

Tijdens hypnose ben je toch in slaap?

Hypnose is afgeleid van de Griekse God “Hypnos” (de god van slaap). Hypnose zelf heeft verder niets te maken met slapen. Het lijkt alsof mensen tijdens hypnose slapen. Toch zul je in hypnose alles horen, voelen en ervaren. Het is net zoals een dagdroom waarbij jij je zeer ontspannen voelt. Er wordt dus niet gesnurkt in mijn praktijk! Het zou voor mij ook niet interessant zijn om te werken met iemand die slaapt. Deze zal namelijk niet reageren op wat ik hem/haar vraag.

Is het wel zeker dat ik na de behandeling wakker wordt en niet blijf hangen?

Absoluut! Als je niet slaapt, kun je ook niet wakker worden. Je bent namelijk al wakker! Het blijven hangen is daarom onmogelijk en is nog nooit voorgekomen. Na de behandeling zul je fris en met energie alert zijn. Ongeveer  15 minuten hypnose heeft dezelfde werking als 2 uur slaap!

Hoe voelt hypnose?

Sluit je ogen eens, haal diep adem en blaas langzaam uit. Open je ogen na 5 seconden. Zo voelt hypnose! Schrijf je anders in voor mijn nieuwsbrief en ontvang GRATIS een zelfhulp CD (t.w.v. EUR 12,95).

Mag iemand bij de sessie aanwezig zijn?

Omdat er met het onderbewustzijn wordt gewerkt, en ik alle externe factoren die hierop van invloed kunnen zijn wil elimineren, werk ik tijdens de sessie altijd 1-op-1. Mijn praktijk is aan huis gevestigd en bevat geen wachtruimte.

Wat kost een hypnose sessie?

Klik hier om de tarieven te bekijken.

Werk jij met een ethische code?

Alle gegeven informatie in het kader van de consultatie blijft strikt vertrouwelijk tussen hypnotiseur en client en valt onder beroepsgeheim. Uitgangspunt is dat het welzijn en de vrije keuze van mijn cliënt altijd wordt gerespecteerd.

Gaat de hypnotiseur vragen stellen en dan de oorzaak zoeken?

Let op! Het onderbewustzijn zal zoeken naar oorzaken van je situatie, in plaats van de hypnotiseur.  Omdat je onderbewustzijn de oorzaak kan ontdekken, heeft het de kracht en macht om het op te lossen. Er is 1 vraag die centraal staat tijdens de behandeling: Wanneer heb je waar last van, wanneer niet en wat wil jij daarvoor in de plaats voelen?

 

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar informatie@rinkejacobs.nl

21 Responses to "Vragen over hypnose"

 1. Henk Posted on 26 september 2017 at 09:31

  Geachte Rinke
  Ik heb een vraagje ik gebruik al jaren Seroxat kan dit medicijn de hypnose beïnvloeden .
  Heel graag een reactie van u
  met vriendelijke groet HM Wijnnobel

  • Rinke Jacobs Posted on 26 september 2017 at 15:38

   Dag Henk,

   Dank voor je vraag.

   Hypnose en medicatie gaat goed samen. Soms kan medicatie ingenomen worden om bepaalde gevoelens te onderdrukken. Wanneer we tijdens hypnose met gevoelens werken kan het voorkomen dat men deze moeilijker kan ervaren. Hypnose helpt om bepaalde gevoelens te verwerken zodat we deze een plaats geven in plaats van onderdrukken. Je kunt je afvragen of dit gezond is? De vraag die ik voor jou heb is: waarvoor wil je hypnose inzetten? Sommige mensen willen middels hypnose met specifieke medicatie stoppen, deze mensen adviseer ik altijd om even te overleggen met hun huisarts. Dit zodat een succesvol plan van aanpak aangehouden kan worden. Je kunt mij altijd persoonlijk mailen (informatie@rinkejacobs.nl).

   Vriendelijke groet,

   Rinke Jacobs

 2. Ju Posted on 23 september 2017 at 12:17

  Hallo Rinke,

  Is het beter om een aantal dagen achter elkaar een behandeling te doen tegen stoppen met roken of is het beter om er een paar dagen tussen te laten?

  Gr. Ju

  • Rinke Jacobs Posted on 23 september 2017 at 12:33

   Hallo Ju,

   Je wilt weten of het beter is om bij een behandeling m.b.t. stoppen met roken een aantal dagen er tussen te houden of achter elkaar behandelingen te ondergaan. Ik zal je zeggen dat vele cliënten na mijn behandeling direct willen stoppen. Dit omdat ze begrijpen dat stoppen met roken vele voordelen met zich meebrengt. De vraag die belangrijker is om te stellen is, hoe overtuigd ben jezelf dat je direct kan stoppen met roken? Het antwoord bepaald namelijk hoe moeilijk of eenvoudig het stoppen voor jezelf gaat verlopen. Immers is bewezen dat de enige succesvolle attitude om te stoppen met roken door jezelf bekrachtigd moet blijven. Vind je het lastig om dit te bekrachtigen dan adviseer ik om de 1 a 2 weken een vervolgafspraak te maken. Er zijn soms wel eens mensen die overtuigd blijven dat niets werkt en overal een “excuus” of reden voor vinden waardoor iets niet kan of lukt. Deze mensen kan ik helaas niet helpen. Vriendelijke groet, Rinke Jacobs

 3. milla Posted on 24 januari 2017 at 12:51

  Vraagje ik heb een kindje van 3 jaar met downsyndroom en hij doet de gehele dag door erg hard tandenknarsen 🙁 ik word hier letterlijk gek van!!! Hij praat niet en begrijpt nog niet alles is het dan toch mogelijk hem van het tandenknarsen af te helpen door hypnose? zo ja hoeveel sessies? En zo nee is het mogelijk om mijzelf onder hypnose te laten brengen om er geen last meer van te hebben?

  • Rinke Jacobs Posted on 27 januari 2017 at 11:13

   Beste Milla,

   Dank voor het willen delen van je vraag. Ik kan mij voorstellen dat je tandenknarsen wilt stoppen bij je kind. Gezien de leeftijd en het niet praten vraag ik mij af of hypnose geschikt is voor je zoon. Wel begrijp ik dat jij er nog gek van wordt. Rondom het harde geluid van knarsen bij je kind krijg ik de indruk dat jij een negatieve emotie ervaart. Mogelijk frustratie en ook een gevoel van machteloosheid. Immers stopt het nog niet. Wat hypnose voor je kan betekenen is dat jouw emoties/gedachten/overtuigingen rondom het knarsen aangepast kunnen worden. Dit vraagt het nodige van jou. Hypnose is een instrument dat jou in dit proces steun kan bieden. Mocht je verwachting zijn dat je het geluid niet meer hoort dan is dit deels mogelijk. Afhankelijk door je focus te verplaatsen zal het geluid van knarsen minder opvallen. Vergelijk het met het slapen bij een familielid die naast een treinstation woont. Vaak horen deze de trein niet meer omdat ze gewend zijn geraakt aan het geluid en hier minder op zijn gefocust. Iemand die dit geluid niet vaak hoort zal het geluid sterker op de voorgrond ervaren en zich zelfs er aan kunnen storen. In beide gevallen is het geluid aanwezig. De interpratie van het geluid is alleen anders. Hier ligt de oplossing van jouw situatie. Gr. Rinke

 4. Ingrid Posted on 24 januari 2017 at 03:49

  Wat een mooie zelfhypnose heb je onlangs op youtube gezet. Ik ben al jaren bezig mijn zelfbeeld te verbeteren. Masr ik had nog nooit hypnose geprobeerd. En tot nu tot ook maar minimasl succes geboekt. Ik zocht naar ontspanningsmuziek. Wat ben ik blij dat ik dit tegenkwam. Al na 1x luisteren voelde ik meteen verbetering Vriendelijk bedankt, Ingrid

  • Rinke Jacobs Posted on 24 januari 2017 at 07:59

   Beste Ingrid,

   Wauw! Wat een compliment. Je reactie betekent veel voor mij en geeft motivatie om door te gaan. Het voelt fijn als ik mensen kan helpen. Goed om te weten dat jij ook het effect van hypnose ervaart. Heel graag gedaan.

   Rinke

 5. Marlies Posted on 9 november 2016 at 19:34

  Goedendag, ik heb een vraagje over het mp3 bestand “afvallen met hypnose”. Als ik het goed begrijp moet je gedurende 4 weken, minimaal 3 x per week de sessie doen. Nu vraag ik mij alleen af hoe lang de sessie duurt, dus hoeveel tijd ik daarvoor moet rekenen. Zo weet ik wanneer ik dit het beste kan, dus dat ik er wel genoeg tijd voor heb….. Verder ben ik erg benieuwd of het wat helpt. Ik heb altijd zo’n trek in lekkers dat ik maar weinig de verleiding kan weerstaan en steeds weer de fout ik ga. Hierdoor ben ik zeer goed bekend met het alom bekende jojo-effect.

  Groeten Marlies

  • Rinke Jacobs Posted on 11 november 2016 at 17:59

   Beste Marlies,

   Hartelijk dank voor je reactie. Je wilt graag weten hoe lang mijn zelfhypnose opname duurt. De sessie duurt in totaal 36 minuten. Je vraag of het wat helpt is niet de belangrijkste vraag om jezelf te stellen. Wat belangrijker is om jezelf af te vragen is hoe graag je wilt slagen, hoe jij je motivatie kunt vasthouden en wat je doorzettingsvermogen kan stimuleren. Waar een wil is, is een weg! Ik weet zeker dat jij, net zoals vele anderen, een manier kunt vinden die je jojo-effect achterwege laat.

   Met vriendelijke groet,

   Rinke

 6. Georgie Posted on 14 oktober 2015 at 21:08

  Beste meneer Jacobs,

  Gaat u meedoen aan het SBS6 programma MindMasters Live? Ik hoop het!

  • Rinke Jacobs Posted on 16 oktober 2015 at 18:30

   Beste Georgie,

   Dank voor je vraag op mijn website. Ik zal niet deelnemen aan het programma MindMasters Live. Ik kan me voorstellen dat je dit wellicht jammer zal vinden.

   Met vriendelijke groet,

   Rinke

 7. Chantal Posted on 2 september 2015 at 19:32

  Hallo Rinke

  allereerst mijn complimenten voor de zelf hypnose op YouTube (Verwijder je negatieve emoties met hypnose )
  Ik heb zelf mogen ervaren hoe fijn die is .
  Door de hypnose weet ik nu ook dat mij angst sterker is dan ik dacht .
  Ik kreeg toen je zei probeer je hand op te tillen en dat niet lukte een totale paniek te
  voelen .maar ging toch door . komt dit vaker voor ?
  Ik ben zelf hoog gevoelig en merkt dat ik meer open ben gaan staan .voelde enorme tinteling op me hoofd
  Na de hypnose voelde ik me totaal ontspannen zelfs een soort hyper .
  ben der erg blij mee
  dank je wel

  Groetjes Chantal

  • Rinke Jacobs Posted on 3 september 2015 at 20:37

   Dag Chantal,

   Mogelijk dat jij jezelf hebt verrast in hoe hypnose heeft gewerkt. Het eindresultaat is daarom wat telt. Fijn dat het je goed heeft gedaan.

   Gr. Rinke Jacobs

 8. Morrigan Lilith Posted on 6 december 2014 at 18:20

  Dag Rinke, ik heb een filmpje gezien waarin jij iemand van 3FM had gehypnotiseerd. Die kon tot 10 tellen, maar het cijfer 3 kreeg hij er niet uit. Het ging van 1 – 2 – *stilte* – 4 – 5 en zo tot aan 10. Dit riep een vraag bij mij op: is het mogelijk om met hypnose bepaalde dingen te laten vergeten? Bijvoorbeeld vervelende gebeurtenissen in je leven, mensen die je oprecht niet meer wil (her)kennen, bewust fijne herinneringen uit je geheugen wissen omdat ze je pijn doen. Laten we zeggen: bewuste geheugenverlies creëren.
  Ook ben ik sinds dit jaar erachter gekomen dat ik een hoog sensitief persoon ben. Als ik over bepaalde treurige dingen moet vertellen, raak ik in tranen. Zijn HSP’s – zoals ik – wel te hypnotiseren of wordt dit dan geblokkeerd door de emoties die ons “lam” leggen?

  • Rinke Jacobs Posted on 7 december 2014 at 11:52

   Beste Morrigan,

   Hartelijk dank voor je reactie. Je wilt graag weten of je via hypnose iets kan vergeten. In werkelijkheid vergeet je onderbewustzijn nooit. Alles wat je hebt meegemaakt wordt namelijk opgeslagen in je onderbewustzijn. Dat wat je op een gegeven moment dient te herinneren wordt vanuit je lange termijn geheugen gehaald. In de demonstratie in het vergeten van een getal creeren we tijdelijke amnesie. Ook al denk je soms iets te vergeten is het nog steeds aanwezig. Soms is er sprake van vertraging en komt datgene wat je wilt herinneren later naar voren (vaak in een ontspannen staat). Vergeten lijk je sneller te doen wanneer de specifieke informatie niet meer relevant is. Toch is vergeten niet altijd wenselijk. Als je namelijk onprettige herinneringen ervaart en wilt vergeten, hoe zorg je dan dat je niet in herhaling valt? Immers weet je dan niets meer te herinneren. Is dat handig of verstandig? Ook in onprettige herinneringen zitten wijze levenslessen die van positief belang zijn in het leven.

   Iedereen is hypnotiseerbaar. Anders zouden we nooit kunnen leren. Dus mensen met HSP kunnen hypnose ervaren en gebruiken.

   Nogmaals dank voor je vraag!

   Gr. Rinke Jacobs

   • Morrigan Lilith Posted on 7 december 2014 at 18:15

    Dag Rinke,

    Ik ben het met je eens dat je heel wat kan leren van vervelende gebeurtenissen. Ondanks dat ervaar ik mijn eigen nare herinneringen (zowel van gebeurtenissen als van personen) als “behoorlijk belemmerend”. Ik heb wel handvaten gekregen om ermee om te kunnen gaan, maar het lukt mij op één of andere manier niet.

    Momenteel zit ik eraan te denken om in het nieuwe jaar een hypnose-sessie te doen. Ik denk dat ik daar baat bij heb en ik wil niet langer meer met mijn drama (geloof me, ik heb echt een scala aan issues waar ik mee zit…) rondlopen.

    Heel erg bedankt voor jouw heldere antwoord 🙂

 9. erwin Posted on 19 januari 2014 at 12:27

  kan iemand je ongewenst hypnotiseren en je daar een lange tijd in houden
  zoja,hoe kun je dat verbreken

  • Rinke Jacobs Posted on 19 januari 2014 at 20:41

   Dag Erwin,

   Leuke vraag! Hypnose is zoals je wellicht weet, geen magische spreuk wat je over iemand heen gooit. Het is immers een methode om iemand te beïnvloeden zodat zijn/haar gewenste doelstelling(en) worden bereikt. Mensen beïnvloeden elkaar dagelijks zonder dat je er mogelijk bewust van bent. Zo ben jij eveneens in staat om iemand te beïnvloeden. Dit kan zelfs gebeuren zonder dat je er erg in hebt! Als we van dit concept uitgaan kun je dus mensen ook ongewenst “hypnotiseren”. Betekent dat ze dan alles uitvoeren in wat jij zegt dat ze moeten doen? Nee, men zal zelf bepalen in hoeverre men beïnvloed wilt worden. Zodra men dit niet meer wilt, zal men zich verzetten en verbreekt men het “rapport” (een toestand die gekenmerkt wordt door wederzijdse ontvankelijkheid en respect). Dagelijks worden wij soms ongewenst of ongevraagd gehypnotiseerd. Kijk bijvoorbeeld eens naar reclame op tv of radio. Ongemerkt worden er zeer veel prikkels op ons afgevuurd. Iemand kan een reclame bloed irritant vinden. Toch is het dat ene deuntje wat in ons hoofd blijft hangen. Ongewenst en toch aanwezig en dus alsnog doeltreffend gezien wetenschappers snappen dat wij mensen bepaalde geuren, woorden, ervaringen, emoties of geluiden kunnen verbinden aan merken en andersom. Alsnog kunnen we kiezen om tv en radio uit te zetten. Dit bepaald of je meer of minder gewenste/ongewenste prikkels op je afgevuurd krijgt. Het ontkomen van prikkels is nagenoeg onmogelijk.

   Hypnose is een staat van geconcentreerde aandacht waarbij je eigen realiteit, doormiddel van suggestie, verandert. Je wordt niet, zoals veel mensen denken, in een bepaalde macht gehouden. Hypnose heeft ook niets te maken met het bovennatuurlijke. Wij mensen leren ons hele leven doordat we suggesties accepteren of verwerpen. Als we dit niet zouden doen, zou jij eveneens nooit kunnen leren!

   Ik vraag mij af waardoor je deze vraag wilt stellen of wat jouw idee hierover is. Tip: lees ook eens dit artikel: http://www.deondernemer.nl/wetenschap/543366/de-val-van-de-vrije-wil.html

   Vriendelijke groet,

   Rinke Jacobs

 10. Herman Posted on 31 januari 2013 at 19:35

  Ik wil wat bestellen maar zie nergens waar ik mijn adres moet invullen

  • Rinke Jacobs Posted on 31 januari 2013 at 21:23

   Dag Herman,

   Hartelijk dank voor je reactie en interesse!

   De CD kun je direct downloaden! De link, na het voldoen van de betaling, zal per email verzonden worden. Het bestand kun je dan downloaden op ieder gewenst opslagmedium.

   Gr. Rinke

Geef een reactie