Verschil tussen trance en hypnose

Categories: Berichten,Trance

VERSCHIL TUSSEN TRANCE EN HYPNOSE

Tot mijn verbazing valt het op, dat veel professioneel getrainde hypnotiseurs het verschil niet weten tussen trance en hypnose. Ik merk bij velen, dat ze deze twee woorden regelmatig door elkaar gebruiken. Om de werking van hypnose te begrijpen is het belangrijk om het verschil te weten. Gezien er verschil tussen trance en hypnose is, is het goed om te benadrukken dat ze beiden zeer nuttig zijn! Er kan veel gedaan worden om mensen te helpen met trance en hypnose. En er is nog meer mogelijk als trance en hypnose verenigd worden.

Trance

Trance is een unieke mentale staat die wij allen dagelijks kunnen ervaren. Trance is verbonden aan verhoogde focus, gedachten, emoties en verbeelding. Al deze delen werken samen in trance zodat veelbetekende ervaringen worden gecreëerd. Als een persoon in trance is kunnen er VEEL zaken veranderen. Trance ondersteunt wat mensen daadwerkelijk willen doen en bereiken. Veel mensen vergelijken het met coachen en aanmoedigen. Het is alsof een grote gebeurtenis in je leven klaar staat om te gebeuren en niets kan je op dat moment nog stoppen of tegenhouden.

In psychologische termen betekent trance dat je middels associaties verbonden bent aan ervaringen. Je weet dus dat je in trance bent en je kunt evalueren wat je op dat moment aan het ervaren bent. Als een hypnotiseur tijdens de trance een instructie geeft om te geloven dat je een “niet-roker” bent, dan is dit in trance de waarheid. En dit weet jij ook! Maar in trance kun je deze instructie evalueren en mogelijk weigeren.

Hypnose

Wanneer je in trance bent, weet jij nu dat je kunt evalueren in wat je op dat moment ervaart. Je weet nu ook dat het op dat moment in je geest aan het plaatsvinden is. Hypnose verschilt in dit geval van trance. Omdat in hypnose ervaar je alles als WAARHEID. Het kan niet worden geëvalueerd gezien het onderbewustzijn geen verschil ziet tussen wat je echt ziet of visualiseert. Hypnose en trance verschillen als voorbeeld in het kunnen besturen van een auto of visualiseren dat je een auto kunt besturen.

In hypnose (wat verschilt met trance) worden alle suggesties aangenomen zonder deze te analyseren, evalueren of te weigeren. Alles wat een hypnotiseur tijdens hypnose zegt is op dat moment volledig en zonder enige twijfel WAAR!

Jij als bezoeker

Jij kunt je afvragen wat je met deze informatie moet, de informatie herkennen of na het lezen van dit bericht nieuwe inzichten ervaren. Toch weet jij nu dat je in betere handen bent als een professionele hypnotiseur je het verschil kan uitleggen tussen trance en hypnose. Mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust en deel deze informatie met anderen zodat iedereen het verschil gaat snappen!

Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

2 Responses to "Verschil tussen trance en hypnose"

 1. marrygroeneveld Posted on 28 juni 2014 at 18:25

  Hallo rinke

  ik had even een vraag over het bovenstaande.
  als je in trance wordt gebracht ,ervaar je dan minder de dingen die gezegt worden ,als dat je onder hypnose bent
  of begrijp ik dit nu helemaal verkeerd.Het lijkt als ik het stuk zo lees precies het zelfde.Je geeft je in beide gevallen toch ook over aan de gene waar je op dat mooment bent,of heeft dit er niets mee te maken.Nu rinke ik hoop dat jij me uit de droom kan helpen.Zoals je weet lees ik graag je stukjes en geef graag mijn mening hierover vandaar.

  • Rinke Jacobs Posted on 30 juni 2014 at 16:49

   Dag Marry,

   In trance is er ruimte voor evaluatie en analyse. In hypnose worden alle suggesties aangenomen als absolute WAARHEID zonder deze te evalueren of te analyseren. Je begrijpt nu wellicht beter dat er dus daadwerkelijk verschil zit tussen trance en hypnose.

   Alle cliënten in mijn praktijk geven zich over om open te staan voor positieve verandering. Men is namelijk de controle vaak al kwijt en ik help al mijn cliënten deze controle weer te vinden! Dit maakt ze meer gelukkig en zorgt voor betere balans.

   Vriendelijke groet,

   Rinke Jacobs

Geef een reactie