VERSCHIL REGRESSIE EN REÏNCARNATIETHERAPIE

Voor vele mensen is het niet duidelijk wat nu het verschil is tussen regressie en reïncarnatietherapie. Graag wil ik hier duidelijkheid in scheppen zodat misverstanden worden voorkomen. Het is immers mijn missie om mensen duidelijk te informeren zodat men met juiste verwachtingen hypnose kan ondergaan.

Regressie

Regressie focust zich op het ‘terug gaan’ in de tijd. Het draait om het her-beleven van vroegere bewustzijns-, denk- en gedragspatronen. Hoe vaak komt het niet voor, dat mensen vastgeroest zitten in een ongewenste situatie en ze alles proberen om het op te lossen? Rationeel weet men wat beter voor zichzelf zou zijn. Toch lukt het niet om hun doelen te bereiken. Hoe komt dat, kun jij je afvragen?

Vaak wordt het onderbewustzijn onderschat of overgeslagen. En daar zit juist de bron om je ongewenste gewoonte aan te pakken. Tijdens regressie worden namelijk je emoties en overtuigingen verwerkt. Zodanig dat jij je verder kunt ontwikkelen. Loslaten is een belangrijk onderdeel in het proces omdat je via regressie terugkeert naar de kern van je ontstane probleem. In deze kern zijn overtuigingen of gedragspatronen gecreëerd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bepaalde emoties nooit volledig hebt kunnen uitten, pijn of verdriet niet volledig hebt kunnen verwerken, jij alles maar alleen heb moeten doen enz. Onbewust kunnen mensen, net zoals jij, bepaalde strategiën ontwikkelen zodat ze het (tijdelijk) kunnen redden. Door het ontwikkelen van deze strategie kun je, bewust of onbewust, niet meer op de gewenste manier reageren zoals je eigenlijk zou willen.

Regressie brengt je terug naar het moment terug waar deze strategie is begonnen. De onbewuste processen worden naar het bewustzijn gebracht. Omdat je hier bewuster van wordt, kun je het veranderen! Als hypnotiseur begeleid ik jou om tot die kern te komen. Dat doen we middels trance. Trance is een staat van diepe ontspanning en veranderd bewustzijn. In plaats van slapen ben je in trance zeer geconcentreerd en alert! Middel het op willen volgen van de suggesties kun je contact maken met je onderbewustzijn. Betekent dat je nieuwe inzichten kunt krijgen, die helpen om gelukkiger/gezonder te zijn. Stel je eens voor dat jij je overtuigingen kunt omvormen van zwakte naar kracht. Wat zou dat voor jou betekenen? Wat zou er bij jouw veranderen? Wat zouden anderen weten of bij jouw zien?

Reïncarnatietherapie

Reïncarnatietherapie is bijna hetzelfde als regressie. Het enige verschil is, dat we met reïncarnatie verder terug gaan in de tijd van vóór de geboorte. Er zijn ervaringen van clienten, die in een vorig leven trauma’s hebben opgelopen of irrationele overtuigingen niet hebben verwerkt. De overtuigingen van toen zijn meegenomen naar dit leven. Middels reïncarnatietherapie kunnen we deze overtuigingen makkelijk, snel en plezierig in dit leven verwerken. Omdat je met reïncarnatietherapie los kan komen van een vorig leven, betekent dat jij je emoties van toen kunt ontkoppelen. Je krijgt rust en inzichten die zorgen voor meer ruimte zodat jij je verder kunt ontplooien.

Deel deze informatie nu met vrienden zodat ook zij precies weten wat regressie en reïncarnatietherapie is!

Rinke Jacobs

 

Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

5 Responses to "Verschil regressie en reïncarnatietherapie"

 1. marrygroeneveld Posted on 15 augustus 2013 at 20:22

  hallo rinke

  je vroeg me wat ik moeilijk vindt.
  Nu dat is het volgende stukje,dit begrijp ik niet helemaal
  het begint met vaak wordt het onderbewustzijn.
  en dan kom je bij het woord regressie,nu dit snap ik niet helemaal,kan dit komen omdat ik het woord niet ken?
  en daardoor moeite met het lezen van het stukje heb,en het daarom niet kan plaatsen voor me zelf.
  En wat is dan het verschil tussen regressie,en trance?Ook het stukje over reicarnatie therapie begreep ik niet helemaal.Hoe kan je nu iets terug halen van voor je geboorte.Rinke ik hoop dat je een beetje uit mijn stukje kom,want je moet weten,ik schrijf zoals ik het denk.Want ik heb moeite om moeilijke woorden te gebruiken in een zin.Omdat ik niet weet of ik ze dan goed schrijf,vandaar.Noem het maar een vorm van faal angst.

  Vriendelijke groet,

  Marry Groeneveld

  • Rinke Jacobs Posted on 16 augustus 2013 at 11:00

   Hoi Marry,

   Dank voor je reactie. De betekenis van regressie is: teruggang op een vroeger stadium. De betekenis van trance is: een verschoven bewustzijn (droomtoestand).

   Tijdens trance kunnen mensen regressie ervaren. Middels de droomstand gaan ze terug naar een vroegere stadium in hun leven/herinneringen. Ik kan me voorstellen dat je reïncarnatietherapie lastiger vindt. Er zijn situaties dat mensen een vorig leven kunnen ervaren. Als je niet in reïncarnatie gelooft, is dit moeilijk om dit gedeelte te bevatten. Reïncarnatie is binnen het boeddhisme bijvoorbeeld heel normaal. Middels reïncarnatietherapie kunnen bepaalde aspecten waar mensen last van kunnen hebben (gezien hun overtuiging dat een vorig leven hier mee te maken heeft) worden opgelost.

   Hoop dat het zo wat duidelijker voor je is.

   Gr. Rinke

   • marrygroeneveld Posted on 16 augustus 2013 at 20:03

    hoi rinke

    bedankt voor je uit leg,Het is me nu iets duidelijker.
    Als ik je uitleg nu goed heb begrepen,hebben regressie en reincarnatie op een bepaalde manier toch iets met elkaar te maken.Het lijkt dus een beetje op hypnose,of zie ik dit nu verkeerd.Als ik het zo lees dan wordt je op
    een bepaalde manier rustig zodat je de dingen van vroeger,beter een plaats kan geven,en zo beter met je probleem om kunt gaan.

    Gr.Marry

 2. marrygroeneveld Posted on 11 augustus 2013 at 21:10

  wat een moeilijk stuk gaf je me weer om te lezen.
  ben er dan ook nog niet helemaal uit,maar misschien komt dit nog wel.
  en anders ben jij er nog om het me uit te leggen toch?
  rinke het eerste stuk lijkt wel een beetje op de cd van je vorige leven,
  of heeft deze er niets mee te maken?en zie ik dit zo voor me als ik het lees.

  • Rinke Jacobs Posted on 12 augustus 2013 at 15:50

   Hoi Marry,

   Al je vragen zijn welkom! Kun je wellicht aangeven wat je nog moeilijk vindt? De CD m.b.t. je vorig leven heeft inderdaad overeenkomsten met wat ik hier heb geschreven. Goed gezien!

   Vriendelijke groet,

   Rinke Jacobs

Geef een reactie