VERLAAG EEN HOGE BLOEDDRUK

We kennen bijna allemaal wel iemand in onze omgeving, die last heeft van een hoge bloeddruk. Mogelijk ervaar je het zelf? Wanneer jouw hart je bloed rondpompt dan veroorzaakt dat een bepaalde druk. Net zoals er water door een tuinslang stroomt. Het ervaren van een (te) hoge bloeddruk kan problemen voor je gezondheid opleveren.  Recent onderzoek wijst zelfs uit, dan een hoge bloeddruk verbonden kan zijn aan dementie.

Ruim 10% Nederlanders heeft last van een hoge bloeddruk (statistieken CBS) en dienen met deze situatie om te gaan. Betekent dat sommige hun levensstijl dienen aan te passen zodat kans op negatieve uitwerkingen kan worden voorkomen. Wegens deze statistieken is het verstandig om zoveel mogelijk te leren over de opties, in hoe jij je bloeddruk kan verlagen. Hypnose is een alternatieve manier om bloeddruk te verlagen zonder medicijnen. Gelukkig zijn er ook vele medicijnen beschikbaar die helpen maar voor sommigen negatieve bijwerkingen kunnen hebben.

Als je last hebt van een hoge bloeddruk, dan zal je dit vaak niet eens weten of voelen. Symptomen zijn daardoor lastig te ontdekken en daarom is het goed om regelmatig je bloeddruk bij een huisarts te laten controleren. Je bloeddruk dient gemiddeld onder 120/80 te zijn. Een hogere bloeddruk kan schade aanrichten aan interne organen. Mocht je last hebben van een hoge bloeddruk dan kun jij dit verlagen door je manier van leven aan te passen. Ik blijf aangeven dat het regelmatig controleren van je bloeddruk een noodzaak is zodat o.a. je lever, nieren en andere organen goed kunnen blijven functioneren bij een gezonde bloeddruk.

Het beste medicijn om je bloeddruk te verlagen is door “preventief” te handelen. Het voorkomen en verlagen van een hoge bloeddruk door bewust te zijn van wat je eet (er zijn speciale diëten voor het verlagen van een hoge bloeddruk), regelmatig ontspannen en voldoende beweging helpt je kansen op hoge bloeddruk aanzienlijk te verlagen. Hypnose kan er voor zorgen, dat je gemotiveerd en op het juiste spoor blijft zodat je algehele gezondheid verbeterd.

Wil jij je bloeddruk laag houden? Maak dan gerust een afspraak!

Maak nu een afspraak

Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

Geef een reactie