Stop duimzuigen met hypnose!

Categories: Berichten,Duimzuigen

STOP DUIMZUIGEN MET HYPNOSE

Duimzuigen kan een hardnekkige gewoonte zijn die bijna automatisch lijkt te gebeuren. Voordat je het weet zit je duim in je mond en slurp of zuig je er op los. Duimzuigen is, van nature, een manier om ‘moeders tepel’ even met rust te laten.

Wanneer borstvoeding stopt kan duimzuigen blijven continueren terwijl de baby gewend raakt om zichzelf onafhankelijk te voedden met eten en drinken. Niet alleen kinderen maar ook volwassenen kunnen blijven duimzuigen en gebruiken deze gewoonte in tijden van stress of geruststelling. Soms kan duimzuigen ook een activiteit zijn wanneer we ons vervelen of op zoek zijn naar comfort.

Wellicht komt jouw voortdurende activiteit duimzuigen overeen met een kettingroker. Wat de reden ook is, duimzuigen kan schaamte of gevoelens van vernedering opwekken als anderen weten dat je het duimzuigen nog niet kan weerstaan.

Het is voor vele duimzuigers geen verassing dat het duimzuigen bijdraagt aan scheve tanden en droge huid (eczeem) op de duim. Je weet daarnaast dat het een keer moet stoppen. Je wilt niet meer duimzuigen over 5, 10, 15 of 30 jaar.

Hypnose werkt om de controle over je duim te herontdekken zodat het duimzuigen wordt doorbroken. Beeld eens in als je duim meer zuurstof krijgt en hoe het voelt als je niet meer afhankelijk bent in het duimzuigen.

Stop het duimzuigen van jezelf of van je kind.

Ik help je graag.

Vriendelijke groet,

Rinke Jacobs

Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

Geef een reactie