Podcast #5 – Zelfhypnose – Hypnose training door Rinke Jacobs C.Ht

Categories: Hypnose podcast

PODCAST #5 – GRATIS ZELFHYPNOSE TRAINING

Welkom op mijn website! Hieronder kun je mijn zelfhypnose script gratis downloaden en gebruiken. Bekijk rustig mijn video over zelfhypnose of gebruik de gratis audio opname.

Mocht je nog vragen hebben stuur dan gerust een mail naar informatie@rinkejacobs.nl

Zelfhypnose script (universeel) – Rinke Jacobs

Gratis zelfhypnose audio opname – Rinke Jacobs

Alles over hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

Rinke Jacobs

Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

43 Responses to "Podcast #5 – Zelfhypnose – Hypnose training door Rinke Jacobs C.Ht"

 1. Dennis Posted on 6 januari 2017 at 02:04

  Hallo Rinke,

  Ik heb een vraag me vriendin is een hoog sensitief persoon, en heeft last van angst en paniek aanvallen.
  Ook denkt ze in beelden en blijven er dingen zich herhalen in haar hoofd, en als ze het dan geen plaatsje kan geven wordt ze eigenlijk boos op haar eigen.
  Is dit doormiddel van die zelfhypnose ook op te lossen of te verminderen ? of zou ze dan echt hypnose sesies moeten volgen mits ze hiervoor open staat ?

  Ik hoop op een reactie van jou kant.

  met vriendelijke groet,
  Dennis

  • Rinke Jacobs Posted on 11 januari 2017 at 18:38

   Dag Dennis,

   Dank voor je bericht op mijn website. Ik begrijp dat je vriendin gevoelig is en nog problemen ervaart rondom angst en paniek. Dingen blijven soms hangen in haar hoofd. Hierdoor wordt ze kwaad op zichzelf. Ze wordt bewust dat ze dan niet kan loslaten, nietwaar? Hypnose kan je vriendin goed helpen en het is belangrijk dat je vriending goed begrijpt wat hypnose is. Tijdens een sessie kan er maatwerk voor je vriending worden geleverd. Na de sessie kan je vriendin zelfhypnose blijven beoefenen zodat haar gewenste doelstellingen vastgehouden kunnen worden. Het liefst zien we snel resultaat en dat is mogelijk met hypnose. Toch als we bijvoorbeeld een marathon willen lopen, dienen wij hiervoor te trainen. Zonder voortdurende training, volharding en motivatie wordt het risico op falen weer groter. Dat is niet wat je vriendin moet willen. Je beseft dat veranderen omtrend deze situatie ook van haar iets vraagt. Ik gun haar het allerbeste en verneem graag of je vraag is beantwoord.

   Vriendelijke groet,
   Rinke Jacobs

 2. Yolanda Posted on 2 april 2016 at 18:32

  Hoi
  Hoe vaak mag je zelfhypnose doen per dag

  Groetjes Yolanda

  • Rinke Jacobs Posted on 5 april 2016 at 19:36

   Dag Yolanda,

   Dank voor je vraag! Wanneer zelfhypnose gunstige uitwerking heeft op jouw gezondheid, is er geen limiet aanwezig om van zelfhypnose te genieten.

   Vriendelijke groet,

   Rinke Jacobs

 3. Birgitte Gadet Posted on 2 februari 2016 at 05:58

  Hallo Rinke,
  Wat een heerlijke zelfhypnose. Ik heb hem net gedaan, maar kon geen woord zien maar een tekening van een vogeltje. Grappig, ik denk bijna altijd in plaatjes dus dat ben ik wel gewend.
  Hoevaak mag ik zo’n zelfhypnose eigenlijk doen, omdat je aangeeft dat dit woord/plaatje mij 28 dagen iets gaat betekenen. Mag ik dan ook maar een keer per maand zelfhypnose toepassen?
  Ik hoor graag van je en bedankt
  Gr, Birgitte

  • Rinke Jacobs Posted on 2 februari 2016 at 16:25

   Beste Birgitte,

   Dank voor je reactie en fijn dat je ook mijn zelfhypnose als heerlijk hebt ervaren. Iedereen ervaart zelfhypnose op zijn eigen manier. Prima als jij dus in dit geval een tekening ziet in plaats van een woord. Deze zelfhypnose opname werkt als basis om mensen te helpen. Het kan zijn dat als je deze zelfhypnose opname de komende 28 dagen beluisterd je een andere tekening kan zien of dat andere wijzingen plaats kunnen vinden. Het kan ook zijn dat je de vogel blijft zien. Ik verneem graag jouw ontwikkelingen hierin. Alvast ontzettend bedankt voor het willen delen van je ervaring. Ik gun je nog vele heerlijke momenten! Vriendelijke groet, Rinke

 4. Robert Posted on 11 september 2015 at 13:13

  Beste RInke,

  Bedankt voor deze fantastische opname, de wijze van inductie langzaam maar zeer effectief en het bekrachtigen van de suggesties werken beter dan ik ooit eerder heb ervaren bij zelfhypnose!

  Vriendelijke groet, Robert

  • Rinke Jacobs Posted on 13 september 2015 at 12:24

   Beste Robert,

   Hartelijk dank voor je positieve reactie en fijn dat je dit wilt delen. Het doet mij goed om te vernemen dat het bekrachtigen van de suggesties beter werkt dan dat jij ooit hebt ervaren!

   Super!

   Vriendelijke groet,

   Rinke Jacobs

 5. Invisible Posted on 20 augustus 2015 at 19:09

  Hoi Rinke.

  Ik ben de weg kwijt, ik weet momenteel niet meer wie ik ben en hoe dit zo gekomen is. Moodswings als lachen, huilen en een enorme woede zijn geen vreemde en krijgen langzaam de overhand. Ik ben niet gelukkig, omdat ik niet gelukkig kan zijn met mezelf. Ik heb een moeilijke start gehad. Ik ben 23.

  Ik ben misbruikt, mishandeld.. vernederd en ik praat niet (meer) over deze zaken, mensen (om me heen) begrijpen me niet. Veel mensen zullen nu wellicht denken dat ik gek ben en dat ik naar een psycholoog zou moeten gaan maar dat helpt me niet.

  Graag een eerlijk antwoord, kan ik mijzelf hervinden met hypnose en hoe? Al vindt ik alleen maar antwoorden op vragen voor mezelf.

  Dank u.

  Met vriendelijke groeten.

  • Rinke Jacobs Posted on 20 augustus 2015 at 19:19

   Beste Invisible,

   Allereerst waardeer ik je moed om dit bericht op mijn website te schrijven. Je hebt het nu moeilijk en noemt onderwerpen zoals misbruik en mishandeling die veel impact hebben op mensen. Ik snap dat je niet graag over deze onderwerpen spreekt als mensen je niet goed begrijpen. Toch is het soms noodzakelijk om deze zaken een plek te geven. Ben je al bij een psycholoog geweest? Mensen die een psycholoog bezoeken zijn vaak verstandige mensen omdat ze weten dat iets aandacht nodig heeft om weer in balans/gelukkig(er) te zijn. Probeer minder voor anderen te denken en gun je zelf het beste. Lees gerust deze aspecten door zodat je snapt hoe ik mensen kan begeleiden met hypnose en waar ik voor sta. Jij kunt meer dan dat je denkt. Veel wijsheid.

   Rinke Jacobs

 6. Jimmy Posted on 18 augustus 2015 at 17:08

  Beste Rinke,

  Zou zelfhypnose mij misschien kunnen helpen om de juiste keuzes te maken voor de toekomst?

  Groetjes Jimmy

  • Rinke Jacobs Posted on 18 augustus 2015 at 20:10

   Hoi Jimmy,

   Dank voor je vraag.

   Het maken van juiste keuzes gaat gepaard met gedachten, afwegingen en motivatie(s). Ondanks het maken van een keuzes kan achteraf een keuze voor de nodige uitdagingen zorgen. Zelfhypnose kan goed werken om juiste afwegingen, gedachten en motivatie(s) in kaart te krijgen. Of de keuze achteraf juist blijkt, hangt af van de (levens)ervaring(en).

   Gr.

   Rinke

 7. Gerry Posted on 27 mei 2015 at 09:44

  Beste Rinke,
  De eerste keer dat ik je opname beluisterde werkte hij heel fijn. Ik wil van diverse zaken meer afstand nemen en loslaten en mijn woord was dan ook ‘afstand’. Het verschijnt als een prachtig beeld wanneer ik eraan terug denk als een woord in het zand dat steeds wegspoelt en vanzelf weer verschijnt. Bij de twee volgende keren dat ik de opname beluisterde viel ik vlak voor de suggestie een strand voor mij te zien in slaap. Werkt het dan nog wel door?

  • Rinke Jacobs Posted on 27 mei 2015 at 16:14

   Beste Gerry,

   Hartelijk dank voor je bericht en goed om te vernemen dat het ook bij jou fijn werkt! Het in slaap vallen kan komen omdat mensen dieper ontspannen tijdens het beluisteren van de zelfhypnose opname. Uiteraard is dit niet erg en kan komen omdat je deze ontspanning goed kan gebruiken. De beste staat om naar de zelfhypnose opname te luisteren is de Alfa staat.

   Wanneer we ons ontspannen produceren onze hersenen golven een lagere frequentie. Een van de frequenties is de Alfa staat. De Alfa staat wordt door ons als prettig ervaren. We zijn alert en toch ontspannen. Het is in deze Alfa staat dat we het meest efficient kunt leren en het best informatie verwerken. In de Alfa staat beginnen we uit onze bron van creativiteit te putten. Het is de poort naar een diepere staat van bewustzijn. Door de Alfa staat kunnen we optimaal gebruik maken van onze beide hersenhelften én tegelijkertijd zijn we uitermate geconcentreerd met één ding bezig. De super leerstaat dus. Wanneer je merkt dat je regelmatig in slaap valt is mijn advies om eens op een ander moment en andere naar de opname te luisteren. Vele mensen beluisteren mijn zelfhypnose in bed wat het slapen kan stimuleren.

   Dankzij het delen van jouw ervaring, heb ik je een cadeau toegestuurd!

   Ik gun je het allerbeste!

   Rinke

 8. Deniz Sarac Posted on 18 april 2015 at 22:02

  Hoi Rinke,

  Wie weet herken je mij nog. Mijn naam, Deniz of mijzelf als in de video die ik een lange tijd terug gestuurd heb. Ik zit met een vraag. Je audio opname heb ik nog niet beluisterd, maar heb je script wel gelezen. Je zegt dat die persoon zich de komende 28 dagen op dat ene woord moet richten, dat doel waar hij/zij gelukkig van wordt.

  Zelf wil ik het ook graag eens uitproberen om je audio eens te beluisteren, maar hier komt de vraag. Kan je je, in plaats van 1 woord, doel of ding, ook richten op 2 woorden, doelen of dingen?

  Want zoals je schreef en ook zegt is het de bedoeling dat die persoon zich een beeldig strand moet vislualiseren met een helder blauwe lucht vol van vogels. En dan men met een voet een cirkel maakt met daarin het woord.

  Iedereen heeft het recht om gelukkig te zijn en hoewel ik in therapie zit, en toch een flink heftig verleden heb meegemaakt, voel me aan de ene kant sterk, maar aan de andere kant, en dat komt ook omdat mensen me dat gezegd hebben, voel ik ook te min, terwijl ik weet dat het niet waar is.

  Laat je me iets weten?

  Groetjes en veel succes nog met alles,
  Deniz

 9. Samantha Posted on 15 januari 2015 at 16:41

  Beste Rinke,

  Ik schaam me een beetje voor deze vraag, maar wil hem ook graag stellen. Ik ben 2 dierbare ringen kwijt die ik van mijn grootouders heb gekregen. Ze moeten ergens in huis liggen, maar weet absoluut niet meer waar. Kan zelfhypnose hierbij helpen? Of is het beter om een afspraak te maken met jou?

  Hartelijke groet, Samantha

  • Rinke Jacobs Posted on 15 januari 2015 at 20:31

   Dag Samantha,

   Dank voor je reactie op mijn website en knap dat je de vraag durft te stellen. Ik begrijp namelijk dat je twee dierbare ringen bent verloren en deze graag weer wilt vinden. Op mijn website heb ik een stuk geschreven wat kan helpen om deze ringen wederom te vinden. Ik wil je adviseren om dit stuk eens te lezen.

   Klik hier om het stuk over verloren voorwerpen te lezen.

   Vriendelijke groet,

   Rinke Jacobs

 10. Maud Posted on 10 december 2014 at 09:59

  Rinke, ik kan je niet anders dan bedanken voor deze prettige opname. De manier van spreken, tempo en intonatie maken dat je woorden me direct meevoeren naar een ontspannen staat van zijn.

  Gedurende de opname merk ik dat er in mijn schoot (ik luister zittend naar je opname) een bal ontstaan die alsmaar groter en groter groeit. Deze bal is grijs van kleur en voelt heel licht aan. Ik voel dat de volume blijft toenemen maar weet ook dat deze bal niet kan knappen. Het voelt aan alsof ik uiteindelijk de grote van een zandkorrel heb en de bal een grote van een skippybal, in deze verhouding voelt dit aan. Is dit een reactie die jij vaker hebt gehoord? Is het een ‘controle’ deel die regie wil bewaken…. Beschermingsmechanisme….

  Ik verneem graag je reactie en natuurlijk ook die van ‘ervaringsdeskundigen’.

  Nogmaals dank en een mooie dag gewenst, vriendelijke groet Maud

  • Rinke Jacobs Posted on 10 december 2014 at 20:18

   Hoi Maud,

   Dank voor je compliment! Dit geeft mijn de energie om door te gaan en ben ontzettend dankbaar dat jij je ervaring wilt delen. Wat ontzettend interessant in wat je omschrijft. Ik ben benieuwd welk gevoel je ervaart als omschreven bal groter en groter groeit.

   Als je kijkt naar de kleurenpsychologie staat grijs voor compromis (het is de transitie tussen zwart en wit in). Grijs staat daarnaast o.a. voor soliditeit, stabiliteit, kalmte en ontladen van een chaotische omgeving. Is dit voor jou wellicht herkenbaar?

   Daarnaast is de symboliek van een bol/cirkel als volgt: Een bol/cirkel staat onder anderen voor eenheid en vrouwelijke kracht. In het hindoeïsme en boeddhisme staat de bol/cirkel met in het midden een stip voor de vermenging van mannelijke en vrouwelijke krachten.

   Ik wens je positieve inzichten toe!

   Vriendelijke groet,

   Rinke

 11. feline Posted on 9 december 2014 at 22:56

  zou ik ook gewicht kunnen verliezen met deze zelfhypnose?

  • Rinke Jacobs Posted on 10 december 2014 at 20:03

   Dag Feline,

   Dank voor je vraag. Hypnose helpt om dichterbij je gewenste doelen te komen. Gezien stress ten grondslag kan liggen om meer te eten, kun je merken dat als je meer ontspannen bent dit effect heeft op je eet en leefstijl. In mijn webshop heb ik een zelfhypnose opname die gericht is op afvallen.

   Kijk eerst gerust of zelfhypnose voor je goed voelt. Ik wens je het allerbeste.

   Vriendelijke groet,

   Rinke Jacobs

 12. tom Posted on 24 oktober 2014 at 20:57

  Hey ik heb je opname beluisterd en het werkte echt ! Is er een manier om hypnose te leren om bij andere mensen toe te passen? Zo ja hoe en kun je me tips en/of websites of video’s geven die mij hierbij kunnen helpen?

  Alvast bedankt!

  • tom Posted on 24 oktober 2014 at 21:09

   Edit*

   Ook ben ik altijd nerveus/zenuwachtig voor een voetbal wedstrijd als er een manier is om hier van af te komen hoor ik het graag!
   Alvast bedankt!

   • Rinke Jacobs Posted on 24 oktober 2014 at 22:15

    Dag Tom,

    Jouw onderbewustzijn kan je zenuwachtig maken en heeft ook de kracht om dit niet meer te doen. Wat je kunt oefenen is het visualiseren van iets aangenaams. Zorg dat je dit prettige gevoel in je lichaam kunt ervaren. Als je dit voelt, visualiseer dan jezelf op een voetbalveld. Beeld in dat je volledig om je gemak bent. Neurie desnoods het liedje “We are the champions” in je hoofd. In plaats van zenuwen zie je wellicht grotere focus of positieve opwinding om de wedstrijd te spelen. Sommige mensen beelden in dat ze een doelpunt scoren. Sta stil bij gevoelens die je wel wilt ervaren. Mocht er toch plots zenuwen aanwezig zijn. Visualiseer dan aan de zijlijn een vuilnisbak waarin je deze gevoelens dumpt en sluit goed de deksel. Oefen dit een aantal keer en ervaar wat er met je gebeurd als je de volgende keren het voetbalveld betreed. Ik verneem graag je reactie!

    Gr.

    Rinke

  • Rinke Jacobs Posted on 24 oktober 2014 at 21:54

   Beste Tom,

   Dank voor je reactie en positieve feedback. Ik zie dat je enthousiast bent over de werking van hypnose. Hypnose is absoluut goes te leren. Er zijn diverse opleidingen die je kunt volgen om een succesvolle hypnotiseur te zijn. Kijk gerust eens op http://www.hypnotherapie.nl voor meer informatie over opleidingen. Op YouTube staan tal van video’s die stilstaan bij het leren van hypnose. Zelf ben ik fan van Cal Banyan. Daarnaast bevatten sommige bibliotheken ook de nodige boeken over hypnose. Wellicht interessant om te lezen!

   Gr.

   Rinke

   • tom Posted on 25 oktober 2014 at 16:22

    Heel erg bedankt voor de info. Ga er zeker iets mee doen!

    Gr.

    Tom

 13. Anouk Posted on 29 september 2014 at 07:48

  Beste Rinke,

  Ik zie dat de post hier al een paar jaar geleden zijn,… toch wil ik even een reactie plaatsen 😉
  ik mijn zoektocht over hypnose kwam ik op jouw site terecht en ik heb meteen de eerste oefening gedaan.
  Ik merkte dat ik heel veel moeite had om het alfabet achterste voren op te moeten lezen. is dit een probleem? ik kwam eigenlijk steeds niet verder dar v … ik hoop verder dat het mij gaat helpen in mijn verdere zoektocht naar mijzelf!
  bedankt dat je dit wilt delen met ons!

  groetjes Anouk

  • Rinke Jacobs Posted on 29 september 2014 at 10:52

   Dag Anouk,

   Hartelijk dank voor je reactie. Stel gerust je vragen daar is deze website voor. Ik begrijp dat je moeite hebt met het achterstevoren oplezen van het alfabet tijdens het beluisteren van mijn zelfhypnose opname en je wilt weten of dit een probleem is.

   In mijn ogen is dit het niet. Het achterstevoren oplezen is gericht om het bewustzijn een taak te geven zodat het analytische deel afgeleid wordt en de suggesties succesvol in het onderbewustzijn worden opgenomen. Regelmatig haken mensen af met het achterstevoren oplezen of vergeten dit naarmate de hypnose wordt verdiept. Dit is een signaal dat het bewustzijn meer sluimert waardoor je meer ontvankelijk wordt. Je beseft dus dat als dit gebeurd het juist een goed teken is.

   Nogmaals bedankt voor het stellen van je vraag en volgen van mijn website. Ik help je graag en weet zeker dat hypnose kan bijdragen in het realiseren van je zoektocht.

   Vriendelijke groet,

   Rinke Jacobs

 14. Nico Posted on 20 juni 2014 at 21:39

  werkt zeker ontspannend die opname, denk mede door de manier hoe het is gesproken.
  Jammer dat ik net door de kat gestoord werd die door het katteluik kwam.
  Ik heb zeer veel stres de laatste tijd door werkdruk etc, wil gewoon weer relaxen / ontspannen voelen op mijn manier dan.

  bedankt voor de audio en script op jouw site.

  Nico

  • Rinke Jacobs Posted on 20 juni 2014 at 22:27

   Beste Nico,

   Dank voor je reactie en fijn dat mijn gratis zelfhypnose opname ook voor jou succesvol werkt om te ontspannen. Als je regelmatig de opname beluisterd dan kan zelfs het kattenluik je straks niet meer storen.

   Graag gedaan en doe er je voordeel mee!

   Vriendelijke groet,

   Rinke Jacobs

 15. Jasmine Posted on 31 mei 2014 at 19:10

  Hey rinke,
  Echt gaaf dat zelfhypnose c:
  Zou hypnotiseren best als hobby willen hebben..
  Of dat ik proffesioneel word 😛
  Nouja.. Dat word oefenen 🙂

  • Rinke Jacobs Posted on 1 juni 2014 at 07:47

   Hoi Jasmine,

   Dank voor je reactie! Hypnose is zeker gaaf. Waar een wil is, is een weg. Ik wens je veel succes toe bij het oefenen!

   Vriendelijke groet,

   Rinke Jacobs

 16. remco Posted on 31 maart 2014 at 21:28

  Hallo rinke.

  Jou opname helpt me erg te ontspannen.
  Daarom nu een vraag: ik heb al een tijd last van depersonalisatie en derealisatie. Ik probeer van alles maar het gaat niet over. Zou jij me kunnen helpen?

  Mvg.

  Remco

  • Rinke Jacobs Posted on 1 april 2014 at 19:12

   Dag Remco,

   Dank voor je reactie. Gezien je vraag heb ik je een persoonlijke e-mail gestuurd. Dank voor het willen delen van je positieve ervaring rondom mijn zelfhypnose opname. Fijn dat ook jij je hierbij goed kan ontspannen.

   Met vriendelijke groet,

   Rinke Jacobs

 17. myrthe Posted on 22 januari 2013 at 18:58

  dank je wel voor de audio. ik hoop dat hij me gaat helpen om betere cijfers op school te halen.

  kusjess myrthe

  • Rinke Jacobs Posted on 22 januari 2013 at 20:04

   Hoi Myrthe,

   Als jij het hopen kan omzetten naar weten, zul je met meer zekerheid resultaten kunnen zien. Heel veel succes en veel leerplezier!

   Rinke

 18. tamara Posted on 25 oktober 2012 at 17:31

  Dag Rinke,

  Ik heb nog nooit hypnose of zelfhypnose gedaan. Maar vind het wel interessant en geloof wel in het gezegde: “mind over matter” .
  Dus ik ga het proberen om een persoonlijk doel te halen.

  Ik laat het je weten hoe ik het vind.

  groetjes,

  Tamara

 19. Evert Warrink Posted on 18 september 2012 at 07:36

  Beste Rinke,

  Al enkele maanden oefen ik met veel succes nog steeds de cd’s om te ontspannen om beter te slapen en ik merk wel degelijk dat het werkt.
  Als ik eens slecht slaap en denk aan de naam Rinke dan ben ik zo vertrokken in diepe rust. Ook de andere cd’s beoefen ik goed om meer zekerheid te krijgen en ook die werken perfect, ik ben rustiger en kan hiermee beter omgaan. Vanwege mijn gezondheid heb ik de cd een tijdje laten liggen en merkte al vrij snel dat ik de cd’s echt nodig ben vooral doordat er een grote spanning heerst vanwege mijn gezondheid dus ik ben weer goed aan het oefenen en dat geeft mij een goede rust terug.
  Bedankt voor alles

  Groetjes Evert Warrink

  • Rinke Jacobs Posted on 18 september 2012 at 08:02

   Hoi Evert,

   Dank voor je bericht en fijn om te beseffen dat mijn Cd steun kan bieden. Jij bewijst dat oefenen je meester maakt. Nu vasthouden en heel veel positieve ontwikkelingen gewenst!

   Gr,

   Rinke

 20. Ibn Brouwer Posted on 17 september 2012 at 22:39

  Dank je wel Rinke ik zal het ook toepassen en zal je laten weten wat de resultaten zijn.

  • Rinke Jacobs Posted on 18 september 2012 at 05:38

   Geniet van de zelfhypnose! Ik verneem graag van je.

   Gr,

   Rinke

 21. Atyourown Posted on 17 september 2012 at 21:35

  Rinke dank je wel voor het script.
  Weet zeker dat er veel mensen plezier door kunnen ervaren. Zoals je wellicht al verwachtte ga ik ook eens met je script aan de slag. Kijken hoe de resultaten zullen zijn.

  Groeten Evert Kampert

  • Rinke Jacobs Posted on 18 september 2012 at 05:36

   Hoi Evert,

   Dank voor je reactie. Ik ben benieuwd welke resultaten je gaat behalen. Zet hem op!

   Gr,

   Rinke

Geef een reactie