Patiënt succesvol verdoofd met hypnose tijdens operatie (pijnmanagement)!

Categories: Berichten,Pijnmanagement

Vele mensen in Nederland hebben dagelijks last van chronische pijnklachten die niet te behandelen of moeilijk te controleren zijn. Heb je last van migraine of pijn die simpelweg niet te verklaren of te definiëren is? Hypnose kan een effectief alternatief zijn die deze type voortdurende pijn kan aanpakken. Vele mensen denken bij chronische pijnklachten niet snel om hypnose te ondergaan. Hoe langer men pijnklachten blijft ervaren, des te meer men gaat experimenteren en uitproberen. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk dingen doet, die je nog nooit eerder hebt gedaan.

Leren hoe je de kracht van hypnose kunt gebruiken kan veel pijnklachten doen verminderen en helpt je om pijn beter, vanuit je onderbewustzijn, in controle te krijgen. Als je last hebt van chronische pijn, weet jij dat iedere dokter zich focust op de externe vorm van heling terwijl in realiteit het controleren van je pijn meer effectief kan worden aangepakt vanuit je interne onderbewustzijn. Deze manier van helpen met hypnose wordt steeds meer populair. Het wordt daarom steeds makkelijker om een goede hypnotiseur te vinden die je hier snel, makkelijk en met plezier bij kan helpen.

Het grootste probleem met pijnmanagement is dat pijnstillers op een gegeven moment niet meer het gewenste effect opleveren. Het lichaam raakt namelijk eenmaal gewend aan het medicijn waardoor je uiteindelijk weer van voor af aan begint. Sommige mensen die deze medicijnen slikken maken zich zorgen om alle bijwerkingen wat stress oplevert. Hypnose werkt op een hele andere manier. Het werkt op natuurlijke basis en stopt het hersengedeelte wat reageert op pijnsignalen. Het stopt het probleem bij de kern. Pijnstillers maskeren alleen de pijn.

Jij kunt verrast zijn hoe eenvoudig het is om jezelf te hypnotiseren en dagelijks je pijnklachten, voordat ze beginnen of erger worden, te elimineren of drastisch te doen verminderen. Ik kan mij voorstellen dat het lastig is om te geloven hoeveel invloed je onderbewustzijn heeft op onze fysieke gestel en kracht. Het onderbewustzijn is eenmaal de bron van fysieke en emotionele pijn. Hypnose maakt je geest vatbaar voor suggesties, inclusief de suggestie dat je lichaam pijn kan negeren zodat je minder hinder ervaart of zelfs de pijn niet meer voelt. Als jij gelooft dat je niet zonder het ervaren van pijn kunt leven, dan heb je het juist. Als jij gelooft dat je zonder pijn kan leven, dan heb jij het eveneens juist. Hypnose begint dus bij waar jij in wilt geloven. De uitkomst van je succes ligt dus al in jouw handen. Je beseft dat jij in controle bent en mag kiezen in plaats van het moeten ondergaan of lijden.

Mocht je nog vragen hebben, dan help ik je graag. Lees hier een artikel dat in het AD werd gepubliceerd. Hypnose wordt zelfs toegepast bij operaties (z0nder enige verdoving):

http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/3496698/2013/08/22/Patient-succesvol-verdoofd-met-hypnose-tijdens-operatie.dhtml

Vriendelijke groet,

Rinke Jacobs

Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

3 Responses to "Patiënt succesvol verdoofd met hypnose tijdens operatie (pijnmanagement)!"

 1. marrygroeneveld Posted on 1 september 2013 at 19:06

  hoi Rinke,

  Ik doe het graag hoor om een berichtje naar je toe te sturen.
  zo weet jij hoe het over komt.Je steekt tenslotte toch je tijd erin
  om uit leg te geven over wat het betekend en wat het inhoud.
  Vandaar mijn antwoorden op je stukjes.Zo kan jij zien hoe het over komt.
  En of het goed begrepen wordt.
  Hoop dat je hier weer wat mee kunt.

  Ik wens je een hele fijne week,en hoop je snel weer te spreken.

  Hartelijke groetjes van MARRY.

 2. marrygroeneveld Posted on 27 augustus 2013 at 20:12

  hallo rinke

  wat weer een interresant stuk om te lezen.
  als je het zo leest kan je al heel veel uit je div cd’s halen.
  Hier vertel jij ook al div dingen om iets onder controlle te kunnen krijgen.
  Maar even een vraag rinke.Kan je doormiddel van hypnose vrij van pijn blijven,
  of komt het na een tydje toch weer terug?Ik vond het deze keer makkelijker om het stuk te lezen.
  begreep ook veel beter wat er werd bedoeld.Nu rinke ik hoop dat je hier weer iets mee kunt.

  Hartelijke groetjes van je prive secetaressen MARRY.

  • Rinke Jacobs Posted on 1 september 2013 at 10:19

   Hoi Marry,

   Pijn is een belangrijk signaal wat het lichaam afgeeft. Toch kan het continue ervaren van pijn veel energie kosten en onprettig worden. Het is daarom fijn om pijn meer in controle te krijgen zodat je het kunt verlagen middels (zelf)hypnose. Voornamelijk bij mensen met chronische pijn, waarvan de oorzaak vaak onbekend is, is het beheersen van pijn een aangename uitkomst. Fijn dat mijn tekst prettig leest en je wilt reageren. Zo hoop ik meer mensen duidelijkheid te verschaffen en de werking van hypnose beter uit te leggen.

   Fijne dag!

Geef een reactie