Overwin het rouwen middels hypnose

Categories: Berichten,Rouwen

OVERWIN HET ROUWEN MIDDELS HYPNOSE

Ook al voelt het nu als een onmogelijke opgave, jij kunt het rouwen overwinnen dankzij hypnose. Hypnose heeft namelijk een helende werking op het gebied van rouwen. Rouwen is namelijk een natuurlijk proces in het leven en kan zich voordoen in diverse situaties en verschillende momenten. Als we niet konden rouwen, hoe zouden wij dan als mensen door het leven gaan?

Als het rouwen je toch meer doet dan verwacht en je hele leven opslokt, wacht dan niet langer. Raadpleeg een arts of hulpverlener die je kan steunen. Ga niet gebukt onder het rouwen want je rouwt echt niet alleen. Rouwen komt vaker voor dan dat je in eerste instantie denkt of verwacht. Rouw is niet altijd zichtbaar bij mensen, terwijl veel mensen de pijn van rouw in zich dragen.

Hypnose is een methode die helpt om het rouwen te verlichten. Het helpt mensen om bij de kern te komen en staat stil bij waarom het rouwen soms niet kan worden losgelaten. Hypnose wordt niet toegepast om bijvoorbeeld een overleden persoon te vergeten of om een herinnering meer te laten vervagen. Niemand kan je namelijk dwingen om iets te moeten vergeten net zoals ik je niet kan dwingen om in hypnose te gaan. Hypnose is gericht op een gezonde omschakeling zodat men verder kan leven zonder de aanwezigheid van de geliefde persoon die helaas is weggevallen.

Rouw kan ook aanwezig zijn bij het verliezen van een bepaalde levensstijl, een dierbaar bezit, een moeilijke verandering in het leven, beëindigen van een relatie of verlies van een huisdier. Rouwen is niet altijd gekoppeld aan de dood. In de genoemde situaties kan hypnose eveneens goed helpen zodat oude idealen die men koesterde, meer kunnen worden losgelaten. Dit helpt om nieuwe situaties aan te gaan. Dit is niet altijd makkelijk maar verandering helpt ons groeien.

Rouwen is een emotie die we allemaal (her)kennen en op een gegeven moment in ons leven tegenkomen. Zorg dat je een netwerk om je heen creëert die naar je luistert, steunt en helpt om het ritme van leven verder op te pakken. Ook al lijkt dit soms onmogelijk. Rouwen heeft een cyclus. Er is dus een begin en ook een einde aan deze cyclus. Vaak begint het rouwen met:

 • Ontkenning
 • Boosheid
 • Onderhandelen of vechten
 • Depressie
 • Aanvaarding

Blijf dus positief gezien je nu realiseert dat er een moment komt dat het beter zal gaan. Ik moedig je aan om het rouwen te overwinnen zodat de zon achter die donkere wolken weer wat meer zichtbaar gaat zijn.

Ik steun je graag!

Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

3 Responses to "Overwin het rouwen middels hypnose"

 1. marrygroeneveld Posted on 10 september 2014 at 21:13

  hallo rinke wat weer een mooi stuk over rouw verwerking.
  Het is voor mij zo herkenbaar,ik heb namelijk al een aantal jaren terug mijn hele goede vriend verloren
  aan de rot ziekte die ads heet ik weet niet of ik het goed schrijf hoor.Hij was een half jaar ouder als ik en zou dus,
  in november 59 zijn geworden.Ik ken hem al van af de lagere school.En we deden alles samen.Ik heb nog wel contact met z’n ene zus.En dan praten we altyd over hem.Ook heb ik een foto van hem,die ik atyd bij me draag.Maar hoe kan ik dit nu een plaatsje geven voor me zelf, ik mis hem nog elke dag.OOk al ben ik nu al 32 jaar gelukkig getrouwd.En nu is afgelopen maandag ook nog een hele goede vriendin van me overleden,maar zij was 85 jaar.En heeft al div keren in het ziekenhuis gelegen, want ze was hart patient en had nu vocht achter haar longen en om haar hart,Ik kwam bij haar zeker drie keer in de week.En dan zaten we lekker te kletsen en wat te knutselen want ze was altyd bezig.Nu moet je weten sinds ik bij haar kwam heb ik daar haar vriendin ontmoet.En daar trek ik nu al voor haar dood heel veel mee op,dus zal het gat wat makkelijker voor me worden om daar niet in te recht te komen.Maar rinke het eerste wat ik je typte daar heb ik het nog steeds moeilijk mee.En ook met de dood van m’n vader dit is al 31 jaar geleden.En nu heemaal sinds ik mijn kleinzoon,en dochter heb.Gelukkig heb ik mijn moeder nog van 85 nog en die is nog heel vitaal,dus die geniet er met volle teugen van dus dat scheeld weer.Nu rinke het is we een heel verhaal geworden maar zo weet je beter waar ik het over heb.

  • Rinke Jacobs Posted on 11 september 2014 at 12:18

   Dag Marry,

   Soms is het ook fijn om even je verhaal kwijt te kunnen. Fijn dat je dit wilde delen. Ik begrijp heel goed dat het verliezen van een dierbare moeilijk kan zijn. Zoals aangegeven in de video is rouwen een proces en geen taak. Goed om te zien dat je zelf de juiste dingen doet om het leven te (be)leven. Je bent een sterke vrouw en mag soms ook kwetsbaar zijn. Dat maakt je mens.

   Vriendelijke groet,

   Rinke

   • marrygroeneveld Posted on 12 september 2014 at 20:56

    hallo lieve rinke

    hartelijk bedankt voor je lieve antwoord terug.
    Het betekend heel veel voor me,en jou lieve woorden geven mij de kracht om het een plaatsje te geven
    dank je wel hier voor.
    Ik wens je een heel fijn weekend toe.

    Vriendelijke groetjes

    Marry.

Geef een reactie