Hypnotische suggesties en affirmaties; Wat is het verschil en werkt het?

Categories: Berichten

Hypnotische suggesties en affirmaties; Wat is het verschil en werkt het?

Het verschil tussen affirmaties en hypnotische suggesties is gering gezien het effect afhangt van timing. Affirmaties werken goed, alleen nemen ze meer tijd in beslag voordat je effecten kunt ervaren. Een affirmatie is iets wat je herhaaldelijk tegen jezelf zegt en is gericht op verandering. Dit is tenminste een ‘positieve’ bewuste affirmatie. Affirmaties  creëren we gedurende de hele dag, zonder dat we het door hebben. Als jij jezelf bekritiseert kun je onbewuste affirmaties ontwikkelen.

Je doet bijvoorbeeld iets verkeerd en noemt jezelf een sukkel, dan is dat een affirmatie. Jij voelde je al niet prettig toen je iets deed, voegde er een gevoel bij middels een negatieve verklaring, wat iets in jezelf ‘bevestigde’. Dit kun je steeds meer opbouwen. En hoe meer jij opbouwt, des te meer jij gaat geloven dat iets de waarheid moet zijn.

Voorbeeld:

“Sukkel, je wist het en alsnog doe je het weer!”. Als jij hier in gelooft, kun je aannemen dat jij je vaker als een ‘sukkel’ gaat gedragen om te bevestigen dat je het echt bent! De vraag is, wil jij dit?

Je beseft dat het makkelijk is om negatieve dingen te gaan geloven. Is het dan net zo makkelijk om positieve dingen te zeggen en deze te gaan geloven? Het antwoord hierop is: JA!

Het continue herhalen van dingen, die voor jou nodig zijn om te horen, zullen uiteindelijk beklijven en het verschil gaan maken. De tijd die jij hebt om negatieve dingen tegen jezelf te zeggen nemen net zoveel tijd in beslag als positieve dingen. Vraag jezelf eens af waar jij je beter bij voelt? Alles draait om de keuze die jij kunt maken. Een voorbeeld van een positieve affirmatie is: ” Elke dag wordt het voor mij makkelijker om gezonde dingen te eten” of ” ik leer snel en makkelijk”.

Hypnotische suggesties

Een hypnotische suggestie is hetzelfde als een affirmatie en worden alleen gebruikt tijdens piektijden. Zodat de affirmaties direct in het onderbewustzijn worden opgenomen en veranderingen sneller kunnen plaatsvinden. Piektijden ontstaan gedurende verhoogde concentratie waarbij het selectief denken wordt geactiveerd. Deze omschrijving staat bekend als hypnose. Dagelijks ervaren wij verhoogde concentratie waarbij het selectief denken wordt geactiveerd (bijv. tv kijken).

Je kunt hypnose ervaren zodra je:

– volledig gefocust bent op iets

– aan het dagdromen bent

– vermoeid bent

– vlak voordat je in slaap valt

– direct ontwaakt

LET OP! Hypnose heeft niets te maken met slapen. Dit is een voorkomend misverstand!

Hypnose is zeer krachtig. Al mijn cliënten leren kansen aangrijpen om succesvol en gelukkig(er) te zijn. Zij ervaren de macht om zaken makkelijk, snel en langdurig te veranderen! Net zoals alle anderen vormen van veranderen, begint het bij ‘bewust-zijn’. Word vanaf vandaag bewust wat jij tegen jezelf zegt. Gun jezelf positieve affirmaties of suggesties. Zet ze in de tegenwoordige tijd en maak ze krachtig!

Als jij gelooft in de troep die niet voor jou werkt, dan kun jij net zo goed geloven in het positieve. Het positieve wat meer voordelen kan opleveren. Wees verstandig en geef jezelf een kans om alle negatieve affirmaties om te zetten naar positieve affirmaties. Laat gerust een reactie achter. Ik help je graag om de juiste affirmaties of suggesties te vinden, mocht je dit nog uitdagend vinden.

Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

Geef een reactie