Hypnose voor kinderen

Categories: Berichten,hypnose voor kinderen

HYPNOSE VOOR KINDEREN

Als het nodig is om kinderen te helpen via hypnose, dan is het vaak niet nodig om in detail uit te leggen wat hypnose is. Ontspannen en stil zijn zodat je dingen kunt verbeelden, net zoals dromen. Door te dromen kun je dingen oplossen en laten veranderen. Dingen waar het kind afscheid van wilt nemen of anders wilt doen zodat het gelukkiger gaat zijn. Belangrijk is dat het kind instemt om zich beter te voelen. Als het kind niet snapt waarom het moet veranderen, wordt het werken aan het doel onduidelijk. Als kinderen ervaren dat iets niet goed gaat of goed voelt, zijn ze in staat om dit op hun manier duidelijk te maken. Hypnose geeft hierbij een steuntje in de rug.

 

AFFIRMATIES

Hypnose voor kinderenAls een specifieke situatie wordt aangepakt, zal de hypnotiseur werken met positieve affirmaties. Affirmaties zijn woorden/zinnen die mensen hardop of in gedachten kunnen herhalen. Deze zinnen zijn er voor bedoeld om in het onderbewustzijn, positieve verandering tot stand te brengen. Affirmaties bevestigen wie je daadwerkelijk wilt zijn.

Bijvoorbeeld: meer ontspannen zijn, meer energie hebben, meer zelfverzekerd voelen, meer gelukkig voelen, jezelf aardig vinden, beter kunnen onthouden, sneller kunnen lezen, beter concentreren en nog veel meer! Kinderen staan open voor suggesties en reageren zeer goed op hypnose. Tijdens hypnose en het intakegesprek is er altijd een ouder of gezinsvoogd aanwezig.

Een van de redenen dat hypnose een goede keuze is om in te zetten, is dat kinderen goed gebruik maken van hun verbeelding. Kinderen kunnen hun situatie, waarover zij zich nog zorgen maken, duidelijk visualiseren waardoor een hypnotiseur gemakkelijk kan (samen)werken.

Een sessie kan bestaan uit verhalen, spannende avonturen, ontmoeten van helden of favoriete tv karakters die adviseren en helpen om de huidige situatie makkelijk, snel en plezierig te overwinnen. En dit zijn ideeën die kinderen eenvoudig accepteren. Zelfs een wat ouder kind, staat vaak open om zijn verbeelding te gebruiken. Gezien ze al verder zijn ontwikkelt in het denken, zal er mogelijk maatwerk worden toegepast.

Als wij hypnose toepassen bij kinderen, merken wij vaak op dat participatie bij de volwassene zeer van belang is. Mogelijke angst bij ouders, om het gedrag van een kind aan te passen, kan veranderingen bemoeilijken.

KINDEREN EN HET LEVEN!

Kinderen moeten omgaan met verandering, verlies, pesten, geweld, kritiek, laag zelfbeeld en hun eigen lichaam terwijl ze in een korte periode snel opgroeien en groter worden. Er zijn vele opdrachten die ze zelf kunnen overwinnen zoals het maken van vrienden, omgaan met pesters, huiswerk, opleiding, sport en al die tijd ergens bij willen horen. Soms kan het vergelijken met anderen kinderen, gevoelens van ongeschiktheid  oproepen. Laag zelfbeeld of zelfs depressiviteit kan hierdoor naar de oppervlakte drijven.

Kinderen tonen net zoals volwassenen reacties bij stress, verandering, geweld, laag zelfbeeld, rouw en verlies op vele verschillende manieren. Resultaten op school kunnen hierdoor omlaag gaan. Het kind kan vergeetachtig, afgeleid, boos, geïrriteerd of zelfs geweldadig worden. Sensaties zoals hoofdpijn en buikpijn zijn dan niet ongewoon. Ze kunnen beginnen met nagelbijten of aan eigen haren gaan trekken. Bedplassen is eveneens een veel voorkomend fenomeen. Daarnaast kunnen zaken zoals astma en hooikoorts overheersen.

Een kind kan “het naar school moeten” haten en problemen ontwikkelen met andere kinderen of leraren. Ze kunnen wellicht verlegen of zeer onzeker worden als ze voor de klas staan. Bepaalde onderwerpen kunnen ze maar niet begrijpen of andere uitdagingen worden ervaren.

Andere angsten die aan de oppervlakte kunnen komen zijn: angst voor het donker, angst voor slapen, angst voor dieren en insecten, angst voor reizen, fobie voor naalden, doktoren of tandartsen en angst voor mensen etc. Ouders bieden hun kinderen steun alleen lukt het soms niet om de situatie te veranderen. Zet nu hypnose in zodat het kind ervaart, dat het zelf in controle kan zijn en hierdoor de situatie op zijn of haar manier kan oplossen of aanpakken.

HOE WERKT HYPNOSE BIJ KINDEREN

Bij de meeste kinderen, is hun verbeelding, zeer sterk en levendig aanwezig. Het is alleen de verstoring, van goed bedoelde intenties van de ouders, om datgene te geloven wat echt bestaat (zien = pas geloven).

Door het kind actief gebruik te laten maken van zijn verbeelding, is het vrij eenvoudig om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn. Kinderen reageren enorm goed op verhalen, visualisaties en verbeeldingspelletjes.

KinderhypnoseKinderen hunkeren naar wijsheid en kunnen menig ouders hun geduld op de proef stellen middels hun nieuwsgierigheid en stroom aan vragen. Als ze de kans krijgen, grijpen ze naar nieuwe ontdekkingen zodat ze meer leren. Ze genieten van nieuwe ideeën die ze zichzelf presenteren. Inzichten die ze zelf snappen en daardoor veranderingen sneller en makkelijker kunnen plaatsvinden. Hun openheid maakt ze uitstekende cliënten voor hypnose. Tijdens hypnose kunnen ze makkelijk ontspannen, concentreren en zijn enthousiast om ideeën te creëren die helpen om succesvoller en gelukkiger te zijn.

Het is belangrijk dat het kind zich op zijn gemak voelt bij de hypnotiseur. Tijdens het intakegesprek is er ruimte voor vragen, aandacht voor vertrouwen en benoemt het kind zijn doel waaraan het wilt werken. Daarnaast zal er uitleg worden gegeven hoe dat door hypnose haalbaar gaat zijn. Voorbereiding is het halve werk zodat zowel bij het kind als ouders misverstanden worden voorkomen.

Na de sessie zal de hypnotiseur een paar minuten tijd besteden met de ouders om alles na te bespreken. Tijdens het nabespreken zal de hypnotiseur mogelijke enkele suggesties aan de ouders geven die het kind kunnen ondersteunen.

Maak nu een afspraak. Ik help u en uw kind graag.

Rinke Jacobs C.Ht

Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

2 Responses to "Hypnose voor kinderen"

 1. diana van lankvelt Posted on 14 februari 2017 at 10:34

  hallo meneer Jacobs
  Alle drie onze kinderen hebben concentratie problemen en bij alle drie gaat dit ten koste van hun schoolresutaten.
  Onze middelste zoon heeft adhd en is ernstig dyslectische. Onze oudste dochter zou ook adhd kunnen hebben maar we hebben haar nooit laten testen.
  kunt u iets voor onze kinderen doen.

  met vriendelijke groet Diana van Lankvelt

  • Rinke Jacobs Posted on 16 februari 2017 at 17:54

   Geachte mevrouw Van Lankvelt,

   Allereerst hartelijk dank voor uw reactie op mijn website. U heeft drie kinderen die concentratieproblemen ervaren. Dit gaat ten kosten van hun schoolresultaten. U wilt weten of hypnose iets kan betekenen.

   Graag verneem ik de leeftijd van uw kinderen en uw mening of uw kinderen dagdromen of nog moeite hebben om datgene wat geleerd is te herinneren?

   Vaak wordt het dagdromen als iets ongewenst bestempeld. Vele kinderen ervaren of ze middels dagdromen iets fout doen. Toch weten vele pedagogen dat dagdromen en in gedachten afdwalen bij kan dragen aan het opnemen en verwerken van informatie in ons brein. Helaas ligt het tijdschema om deze informatie te verwerken in ons brein niet altijd in lijn met het schoolschema.

   Hierdoor krijgen kinderen vaak een ongewenste reputatie aangewezen m.b.t. het feit dat ze “niet kunnen concentreren”. Na verloop van tijd ziet men dan ook dan kinderen hier in beginnen te geloven. Kinderen geven hierdoor sneller aan dat ze iets “niet kunnen”. Dit idee draagt bij aan het sneller opgeven wanneer ze iets nieuws leren of proberen te herinneren.

   Al met al een uitdaging voor ouders en leraren. Immers wil je het enthousiasme van kinderen niet wegdrukken en hun natuurlijke leervermogen dwarsbomen. Tegelijkertijd dienen uw kinderen naar school te gaan en te moeten leren wat de onderwijzer hun leert.

   Hoe kan hypnose helpen? Vertel ze in hypnose een verhaal waarin suggesties zijn opgenomen. Deze suggesties hebben een sterke werking op het onderbewustzijn. Kinderen zijn gevoelig voor verhalen. Als u wilt kan ik een zelfhypnose opnamen maken zodat uw kinderen naar dit verhaal kunnen luisteren.

   Mocht u geinteresseerd zijn, stuur dan gerust een e-mail naar informatie@rinkejacobs.nl

   Nogmaals dank voor uw tijd en vraag.

   Rinke Jacobs

Geef een reactie