Hypnose stopt overmatig blozen

Categories: Berichten,Blozen

HYPNOSE STOP OVERMATIG BLOZEN

Het blozen is een normale en gezonde fysiologische reactie. Het wordt pas een probleem als het blozen een reactie van angst oproept. Als de angst dan het blozen verergert waardoor de angst om te gaan blozen daardoor nog groter wordt, dan is de neerwaartse spiraal compleet.

Mensen die overmatig blozen, weten vaak niet dat zij over de jaren heen ‘onbewust’ een reflex hebben opgebouwd. Soms kan het blozen aan een situatie verbonden zijn, zoals bijvoorbeeld blozen bij het geven van een presentatie voor een grote groep mensen. Blozen kan eveneens ontstaan als mensen zich ‘overvallen voelen’ in een specifieke situatie. Men kan zelfs blozen in gezelschap van goede vrienden of familieleden. Er zijn velen methoden die je helpen om rustiger te ademen als je bloost. Dit zorgt ervoor dat je rustiger wordt en beter in controle raakt over het blozen. Dit is NIET mijn manier om succesvol het overmatig blozen te stoppen.

Graag werk ik met mensen die nog overmatig blozen en herprogrammeer jouw reactie, ruim van te voren, zodat je in balans kunt blijven. Een opmerkelijk verschil tussen iemand die overmatig bloost en iemand die weinig tot niet bloost, is dat de persoon die overmatig bloost van te voren inbeeld of zich zorgen maakt dat ze gaan blozen. De persoon die zich hier geen zorgen over maakt, zal minder tot niet blozen.

Een van de problemen die mensen ervaren met overmatig blozen, is dat ze proberen om zich NIET zorgen te maken over blozen. Maar het is onmogelijk om je ergens NIET zorgen over te maken. Het is namelijk onmogelijk om iets NIET te denken. Denk bijvoorbeeld NIET aan Gerard Joling. Hier niet aan denken! Zie hem NIET in een pak vol met glitters. Denk hier NIET aan! Ook NIET denken aan zijn outfit vol met veren! Denk je nog steeds NIET aan hem?

Je hersenen lijken alles te automatiseren wanneer je een patroon voldoende herhaald, bijvoorbeeld het typen van je naam of het schakelen van je versnelling tijdens autorijden. Zo automatiseren jouw hersenen ook bepaalde denkpatronen. De hersenen van iemand die overmatig bloost heeft een specifiek proces geautomatiseerd zodat men zich zorgen gaat maken over blozen. Iemand die bijvoorbeeld bloost bij het ontmoeten van nieuwe mensen, maakt zich van te voren zorgen omdat deze persoon denkt dat hij op dat moment geen controle meer heeft over het blozen.

Train nu je hersenen en onderbewustzijn zodat jij jezelf verwijderd van de zorgwekkende gedachten die het blozen doen starten! Herprogrammeer je reflex van zorgen naar kalmte en rust zodat het blozen verminderd of volledig verdwijnt. Ik weet dat jij je hierdoor meer zelfverzekerd gaat voelen en help je graag.

Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

Geef een reactie