Een goed bewustzijn in 2015!

Categories: Berichten,Bewustzijn,Zelfbewustzijn

Beste bezoeker,

Bewustzijn wordt omschreven als subjectieve reflectie op indrukken uit de buitenwereld (weten van wat je ziet, hoort of voelt en daarover kunnen vertellen) of op eigen psychische processen (weten van wat er in je omgaat en daarover kunnen vertellen). Anders gezegd: bewustzijn is een toestand van de geest die gekenmerkt is door een besef of beleving van het eigen ik en de omgeving.Het is een onderwerp van studie in de moderne filosofie, psychologie en cognitieve neurowetenschap – Wikepedia

Het nieuwe jaar nadert en ik wens iedereen een goed Bewust Zijn voor 2015. Soms zijn er zaken die door omstandigheden aan ons oog worden ontrokken. Deze zaken die we missen kunnen van onschatbare waarde zijn. Vaak ontdekken we wat missen, als het er niet meer is. Het zijn waardevolle schatten die we dienen te koesteren. Daarom wil ik bewust stil staan bij ons zelfbewustzijn en nog meer genieten in het NU. Ik deel deze boodschap met iedereen gezien ik dit jaar mijn vader, onverwachts, ben verloren. Een unieke schat waar ik vele mooie herinneringen aan koester dankzij mijn (zelf)bewustzijn.

Zelfbewustzijn

Zelfbewustzijn is het hebben van duidelijk inzicht in je persoonlijkheid, inclusief kracht, zwakte, gedachten, overtuigingen, motivatie en emoties. Zelfbewustzijn staat toe om andere mensen te begrijpen. Het staat toe hoe mensen op een specifiek moment naar jou, je attitude en naar je reactie kijken. Soms kunnen we (te) snel concluderen dat we zelf bewust zijn. Toch is het handig om naar verhouding bewust te zijn. Als je bijvoorbeeld een auto ongeluk hebt gehad, dan herken je wellicht dat alles op dat moment in slow motion gebeurde. Je herkent op dat moment wellicht specifieke details en gedachten. Dit noemen we een verhoogde staat van bewustzijn. Met aandacht en oefening kunnen we deze verhoogde staat van bewustzijn verbinden. Verbinden met onze gedachten, emoties en conversaties om zo nieuwe kansen en interpretaties te creëren.

Zelfbewustzijn is de eerste stap van het creëren in wat JIJ wilt. Jouw FOCUS bepaalt de weg die je bewandelt. Het heeft invloed op je emoties, reacties, persoonlijkheid en gedrag in het leven. Het vergroten van zelfbewustzijn zorgt ervoor dat jij kunt ontdekken waar je gedachten en emoties je naar toe brengen. Hoe meer je bewust wordt in hoe je gedachten en emoties werken, des te beter jij begrijpt waarom je de dingen doet zoals je die doet. Wanneer jij je gedrag beter snapt wordt het makkelijker om je gedrag aan te passen en te controleren.

Tip voor het vergroten van je zelfbewustzijn

Als hypnotiseur moedig ik je aan om gerichter te kijken naar specifieke acties in je leven en deze eens terug te spoelen. Bij het terugspoelen kun je stilstaan bij welke actie je ondernam en wat jou motiveerde om deze actie te ondernemen. Je kunt ook stilstaan bij je gevoelens toen je actie ondernam. Door dit proces beter te begrijpen zul jij je zelfbewustzijn vergroten. Het enige wat je kan tegenhouden om terug te blikken is angst om naar jezelf te durven kijken. Er was ooit een dappere man die zei: “Het is niet het licht maar ons duisternis waar we het meeste bang voor zijn” (Nelson Mandela). In je reis naar zelfbewustzijn is het nodig om zowel licht als duisternis te durven accepteren. Het maakt je in staat om betere keuzes in het leven te maken waardoor je meer harmonie en geluk kunt ervaren. In 2015 gun ik je veel harmonie en geluk en een goed bewustzijn!

Test je bewustzijn

Bekijk, deel en like onderstaande video. Ben jij bewust in wat er in deze video gebeurd? Laat gerust je reactie achter!

Vriendelijke groet,

Rinke Jacobs

Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

Geef een reactie