Documentaire over hypnose (BBC)

Categories: Video

DOCUMENTAIRE OVER HYPNOSE BBC

Bekijk de documentaire over hypnose (BBC) en laat gerust een reactie achter of klik het duimpje omhoog!

 

Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

4 Responses to "Documentaire over hypnose (BBC)"

 1. marrygroeneveld Posted on 31 juli 2013 at 21:13

  rinke

  ik zit de documentaire te kijken,maar kan je echt van een bepaald probleem af komen door hypnose.Zoals die met de spinnen.Ik had even een vraagje aan je,ik snap niet zo goed wat nu de bedoeling is van de kleuren blokjes die de man moest aanwijzen,wat heeft dit met hypnose te maken.Wat ik wel jammer vindt is dat het in het engels is,nu kan ik het wat moeilijker begrijpen,want mijn engels is niet zo goed.Zou jij aub een kleine verklaring van wat er gezegt werdt kunnen geven.zodat ik het goed kan begrijpen van wat er werd gezegt.Bijv hartelijk dank.

  • Rinke Jacobs Posted on 1 augustus 2013 at 14:10

   Dag Marry,

   Absoluut! Al mijn cliënten leer ik hoe zij controle kunnen uitoefenen om hun ongewenste situaties te overwinnen. Wanneer men weet dat dit kan, is het hebben van angst rondom spinnen bijvoorbeeld niet meer nodig.

   Kun je aangeven wat je bedoelt met de kleurenblokjes? Graag het tijdstip van het fragment aanduidden zodat ik je kan helpen wat er is gezegd.

   Gr.

   Rinke Jacobs

   • marrygroeneveld Posted on 1 augustus 2013 at 21:57

    hallo rinke bedankt voor je berichtje
    je vroeg me de tijd door te geven van het fragment over de blokjes
    nu dit was om 07.45
    ik zal het proberen uit te leggen,er zit een persoon in een stoel en die heeft voor zich vier gekleurde blokjes
    nu wordt er iets verteld en dan moet hij ze aanwijzen,hij doet dit met zijn ogen dicht.En hij wijst steeds de goede kleur aan,Nu wilde ik graag weten wat dit met hypnose te maken heeft,vandaar mijn vraag aan jou.
    hier over.Nu moet je niet beginnen te lachen hoor maar elke keer als ik iets naar je toe typ zakt m’n beeld scherm iets naar beneden.Het is dan zo moeilijk lezen.Ik mag zeker niet iets naar je typen.Het lijkt wel of je me aan het hynotiseren bent.haha

    • Rinke Jacobs Posted on 11 augustus 2013 at 16:56

     Hoi Marry,

     Het fragment van 7:45 wil aantonen dat mensen fascinerende fenomenen kunnen laten zien als ze in hypnose zijn. Omdat de persoon in het experiment de suggestie heeft gekregen dat de gele ronde cirkel niet bestaat, slaat hij deze volledig over. Alsof de gele ronde cirkel niet bestaat. De hypnotiseur vraagt om de aller rechtse cirkel aan te wijzen. De man wijst hierbij de blauwe cirkel aan in plaats van de gele. We noemen dit een negatieve hallucinatie (iets niet kunnen zien/waarnemen). Je hebt ook positieve hallucinaties. Je ziet dan dingen die er eigenlijk niet zijn.

     Gr.

     Rinke Jacobs

Geef een reactie