Beste bezoeker,

Hypnose helpt jou om je cafeïne verslaving op te lossen! Is het je namelijk opgevallen dat als je iedere keer koffie of andere cafeïne producten drinkt, jij je minder goed begint te voelen? Of heb je geprobeerd om je cafeïne inname te beperken en begin je last te krijgen van hoofdpijn? Hypnose werkt om de verslaving van cafeïne aan te pakken.

Maar ik heb mijn cafeïne nodig!

Mensen denken vaak niet na over de effecten van cafeïnehoudende dranken. Mensen genieten vaak van het opgepepte gevoel die ze krijgen door bijvoorbeeld koffie te drinken in de ochtend, middag of late avond. Veel mensen claimen hierdoor dat ze niet eerder kunnen starten voordat ze een kop koffie hebben gedronken. Wat ze niet realiseren is dat elk cafeïne product hun stemming doet veranderen. Een product dat zeer verslavend kan zijn.

Cafeïne is een van de meest verslavende stoffen over de hele wereld! Er zijn miljoenen dagelijkse gebruikers die deze stof tot zich nemen. De meeste mensen hebben hulp nodig om van deze stof af te komen.

Hoe de verslaving van cafeïne jou en je lichamelijk kan schaden

“Maar ik gebruik helemaal niet veel cafeïne”, kun je zeggen. “Dat kleine beetje wat ik gebruik kan vast geen schade doen”. Het maakt niet uit of je iedere dag één kopje koffie of glas frisdrank drinkt. Zelfs deze kleine hoeveelheid op dagelijkse basis, kan betekenen dat je verslaafd bent aan cafeïne. Een cafeine verslaving komt vaker voor dan men denkt en is vaak erg onplezierig. Vooral als je niet je dagelijkse dosis krijgt. Zodra je hulp krijgt om je cafeine verslaving te overwinnen, kun je absoluut het verschil gaan merken.

Wat zijn de bijwerkingen van cafeïne?

Zelfs een klein beetje cafeine kan problemen in je lichaam veroorzaken die je mogelijk niet als bijverschijnsel zou herkennen. Als je de volgende ervaringen regelmatig hebt, kun je mogelijk verslaafd zijn aan cafeïne:

 • Hoofdpijn
 • Snel geïrriteerd
 • Angstig
 • Nerveus
 • Onrustig
 • Duizelig
 • Misselijk
 • Gespannen spieren
 • Vergeetachtig
 • Slapeloosheid

Zoals je kunt zien, cafeine is niet zo onschuldig zoals men denkt dat het is. Het wordt erger zodra je meer cafeine gaat innemen. Één extra kopje koffie, die voorbij je limiet gaat, kan de volgende symptomen veroorzaken:

 • Rusteloosheid
 • Opgejaagdheid
 • Hartkloppingen
 • Sneller ademhalen
 • Verhoging lichaamstemperatuur
 • Suizende oren
 • Toename van urineren

Bronnen en hoeveelheden cafeïne

Je hebt mogelijk niet door hoeveel cafeïne je dagelijks binnenkrijgt omdat je mogelijk niet weet dat het product wat je gebruikt, cafeïne bevat. Producten die rijk zijn aan cafeïne zijn o.a. koffie, thee en chocolade. Daarna komen de frisdranken. Afhankelijk van de smaak, bevat 70% van de frisdranken een zeer hoge concentratie cafeïne. Als je nadenkt dat slecht 30 milligram cafeïne je symptomen kan laten ervaren en dat slechts één kopje koffie al 100 milligram bevat, begin je te beseffen hoeveel mensen er leven met bijwerkingen van cafeïne. Sommige mensen stappen over naar thee en beseffen niet dat deze eveneens een hoge concentratie cafeïne bevat. Uiteraard zijn er gelukkig cafeïnevrije producten die men kan gebruiken. Toch vinden de meesten mensen deze niet lekker en is nog steeds hulp nodig om cafeïne te overwinnen.

Twee verschillende verslavingen

Als iemand verslaaft is aan cafeïne, zijn er twee verschillende typen verslavingen. De chemische verslaving en psychologische verslaving. Cafeïne zorgt dat adrenaline vrijkomt waardoor je dat prettige gevoel van energie ervaart. Dit is de chemische verslaving. De kleine uitbarsting van energie duurt niet lang en al spoedig zal het lichaam opnieuw verlangen naar meer cafeïne. Het enige probleem is, dat het lichaam tolerantie opbouwt voor cafeïne. Betekent dat je meer cafeïne moet drinken, om dezelfde energiestoot te ervaren die je bij de eerste keer opmerkte.

Kan hypnose mij helpen met deze verslaving?

Hypnose helpt om de inname van cafeïne drastisch te doen verminderen of zelfs te stoppen. Het helpt je om door ontwenningsverschijnselen heen te komen die de meeste mensen ervaren zodra ze stoppen met het innemen van cafeïne. Dit zijn symptomen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, prikkelbaarheid, trillende handen, duizeligheid en stemmingsschommelingen. De techniek die Rinke Jacobs toepast is gericht op zowel het bewust als onderbewustzijn zodat de verslaving volledig wordt aangepakt.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

De meeste mensen overwinnen hun verslaving meestal na twee tot drie sessies die ongeveer een uur, per keer, duren. Ik help je graag om deze verslaving in controle te krijgen zodat jij je direct beter kunt gaan voelen.

Reserveer een afspraak

 

Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

Geef een reactie