Angst voor de tandarts

Categories: angst voor de tandarts,Berichten

Angst voor de tandarts

Hypnose biedt mogelijkheden om mensen te doen ontspannen en werkt kalmerend voor diegene die angstig zijn voor de tandarts. Het bezoeken van een tandarts is belangrijk voor je eigen gezondheid. Toch zijn sommige mensen zo angstig dat een halfjaarlijkse controle zich kan ontwikkelen tot een nachtmerrie. Laat staan de stress en spanning(en) die men kan opbouwen voordat de tandarts überhaupt bezocht is. De hoeveelheid stress en spanningen is dan opnieuw geen bevordering voor je eigen gezondheid.

Middels hypnose kunnen mensen die bang zijn voor de tandarts, hun angsten leren overwinnen. Betekent dat spanning(en) en stress worden omgezet naar rust en kalmte. Hypnose richt zich voornamelijk op het deel van onze geest die irrationele en onverklaarbare angsten vast kan houden. Zelden heeft iemand de tandarts verlaten met niet meer dan wat verwaarloosbare sensaties. De angst en voorafgaande ongemakken, die er  tegenover staan, zijn volledig uit balans. Hierdoor wordt het makkelijk om deze angst, middels hypnose, te verwijderen.

Visualiseren is een deel waar hypnose gebruik van maakt. Zodra je volledig ontspannen bent, tijdens een hypnose sessie, wordt je begeleid naar de situatie waar jij het meeste bang voor bent. Vervolgens worden er kalmerende suggesties overgedragen die de angst(en) vervangen. Het effect van de vervanging blijft langdurig aanwezig. Zowel van het ingebeelde scenario tot aan het daadwerkelijk zitten in de stoel van de tandarts.

Denk aan de voordelen!

  • Vermijd tandvlees problemen
  • Gun jezelf de juiste zorg voor je tanden
  • Krijg gezondere en mooie tanden
  • Voorkom een hogere tandartsrekening wegens verwaarlozing van je tanden

Het halfjaarlijks controleren van je tanden is belangrijk voor je welzijn. Een tandarts kan diverse problemen aanpakken zodat de gezondheid, in je mond, gewaarborgd blijft. Bij een controle maakt de tandarts je tanden schoon. Dit is belangrijk zodat je tandvlees problemen, plak en gaatjes voorkomt of beperkt.

Veel mensen zijn angstig omdat ze bang zijn voor de nodige procedures. Het vullen van gaatjes, een wortelkanaalbehandeling of verwijderen van verstandskiezen en de pijn die men verwacht, zorgt ervoor dat sommige een bezoek aan een tandarts blijven uitstellen. Het is belangrijk om te realiseren dat als je geen actie onderneemt het probleem niet wordt opgelost maar juist erger kan worden! Met als resultaat dat de pijn uiteindelijk vele malen erger is, dan het bezoekje aan de tandarts. En ja, niemand vindt het geluid van een tandartsboor aangenaam. Toch is dit instrument belangrijk om het eventuele probleem in je mond op te lossen. Ik heb vele onderzoeken gelezen over patiënten die zelfhypnose gebruikten voordat ze een ingreep bij de tandarts ondervingen. Onderzoek wijst uit, dat hypnose de angst kan loslaten en de verwachte pijn aanzienlijk doet verminderen. Ben jij die persoon die het maken van een afspraak bij de tandarts blijft uitstellen? Dan moedig ik je aan om bij mij een afspraak te maken.

 

Maak nu een afspraak

 

Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

Geef een reactie