Intakegesprek en mijn 10 redenen om deze te voeren!

Categories: Berichten,Intakegesprek

Intakegesprek en mijn 10 redenen om deze te voeren!

Ik heb 10 redenen om een kort intakegesprek van maximaal 30 minuten te voeren. Een intakegesprek heeft toegevoegde voor mij om contact te maken met mijn cliënt en toegevoegde waarde voor de cliënt om zich bij mij prettig te voelen.

Het intakegesprek geeft inzichten die succesvol bijdragen aan de doelstellingen van de cliënt. Ik wil namelijk het meeste rendement uit de sessie(s) halen zodat mijn cliënten tevreden naar huis gaan.

Hieronder 10 redenen om een intakegesprek te voeren:

 1. Het voeren van een intakegesprek geeft mijn cliënten een goed en professioneel beeld over mij als hypnotiseur. Het benadrukt dat ieder cliënt uniek is.
 2. Als hypnotiseur krijg ik inzichten over eventuele voorgaande ervaringen m.b.t. hypnose. Dat wat voor de cliënt prettig werkt, pas ik graag toe. Hierdoor creëer ik maatwerk.
 3. Tijdens het intakegesprek bespreek ik de vragenlijst die ik mijn cliënten vooraf toestuur. We kunnen dan stilstaan bij o.a. eventuele medische problemen. Zodra er een ernstig medisch probleem aanwezig is, dien ik de cliënt door te verwijzen naar een (huis)arts.
 4. Tijdens het intakegesprek verzamel ik noodzakelijke gegevens zodat ik contact kan onderhouden met de cliënt.
 5. Tijdens het intakegesprek kan ik aftasten wat men prettig vindt. Als men bijvoorbeeld erg geniet van de natuur of het strand, dan verwerk ik deze onderwerpen in de sessie. Zo kan mijn cliënt optimaal geni10 reden voor een goed intakegespreketen van hypnose en kan ik veiligheid borgen!
 6. Het intakegesprek zorgt dat eventuele spanningen worden weggenomen. Omdat men van te voren ontspant werkt hypnose nog aangenamer.
 7. Tijdens het intakegesprek sta ik stil bij wat de cliënt van mij verwacht. Immers willen we realistische doelstellingen bereiken.
 8. Het intakegesprek geeft mijn cliënt ruimte om ‘nee’ te zeggen. Al komt dit bijna nooit voor, willen sommige cliënten na het intakegesprek de tijd nemen om de gegeven informatie te verwerken. Daarna kan altijd een vervolg ingepland worden. Eveneens kan ik bepalen of ik een bijdrage kan leveren aan de verwachtingen van de cliënt.
 9. Tijdens het intakegesprek staan we stil bij vragen, motivatie en de werking van hypnose. Een goede aanpak is het halve werk!
 10. Het intakegesprek geeft inzicht voor eventuele vervolgsessies.

Bovenstaande 10 redenen om een intakegesprek te voeren is voor mij als hypnotiseur een stevig fundament. Net zoals een huis wordt gebouwd met een goede fundering, draagt het intakegesprek bij aan stabiliteit.

Vragen? Stel ze gerust of deel deze informatie met anderen.

Klik hier voor mijn 10 aspecten als hypnotiseur!

Vriendelijke groet,

Rinke Jacobs

 

 

 
 
Share Button
Author: Rinke Jacobs

Rinke Jacobs is de expert op het gebied van hypnose, zelfhypnose en hypnotherapie!

One Response to "Intakegesprek en mijn 10 redenen om deze te voeren!"

 1. marrygroeneveld Posted on 23 augustus 2016 at 20:45

  hallo rinke vanuit hhwaard
  Wat weer een duidelijk stukje van je over hoe een intake gesprek bij je werkt.
  alleen begreep ik niet zo goed waarom stuur je iemand naar een arts als er iets medisch is.
  is het dan te gevaarlijk om zo iemand onder hypnose te brengen.Ook had je het er over als iemand iet prettig vind verwerk je dit in je sessie ,maar mag ik vragen waarom je dit doet.ook zeg je dat je dan de veiligheid kan borgen.
  Maar jou hypnose is toch al altyd veilig,of begrijp ik nu iets niet helemaal goed.Nu rinke je ziet het is weer een heel verhaal geworden maar vindt het ook nu weer zo’n duidelijk stukje,dat hier graag op wilde reageren.

Geef een reactie